FM2 işlemci önerisi

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar 2013 yılından beridir kullanılan kasayı bir akrabamdan 2017 yılında almıştım ve 3 yıldır da kullanıyorum.
Sistem özelliği olarak AMD R7 240 ve AMD A6 6400K var beni idare ediyordu fakat işlemciyi değiştirsem iyi olur diye düşündüm çünkü bazı oyunlarda darboğaz hissettim. Çok fazla oyun oynamam fakat biraz daha iyi bir işlemci olsa iyi olur diye düşündüm. İşlemci soketim FM2 bildiğiniz üzere ve piyasada pek yok. Önerebileceğiniz en iyi 3, FM2 sokete sahip işlemciyi buraya yazar mısınız... Teşekkürler.

Maalesef...
Athlon X4 880k güzel bir model soğutucunuza bağlı orta-yüksek overclock imkanı da sunuyor.
X4 880K, FM2+ bir işlemci ve FM2 anakarta FM2+ bir işlemci olur mu? Sanmam.
NOT: Anakart modelim ASUS A55BM-A / USB3. Bu modele uygun bir işlemci diyelim...

Son düzenleme:
Maalesef...

X4 880k, FM2+ bir işlemci ve FM2 anakarta FM2+ bir işlemci olur mu? Sanmam.
not: anakart modelim ASUS A55BM-A / USB3. bu modele uygun bir işlemci diyelim...

Normalde FM2 ana kartlar FM+2 desteği oluyor.

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2Fdlcdnets.asus.com%2Fpub%2FASUS%2Fmb%2FSocketFM2%2FA55BM-A-USB3%2FE8663_A55BM-A_USB3.pdf&clen=3241667&chunk=true

ASUS sitesinden söylediğin anakartın kullanım klavuzu FM+2 desteği var. Ancak buna uygun daha doğrusu yükseltmek istediğin işlemci bulman epey zor.

Kendim zaten A10-7870k kullanıyorum şu an artık FM serisi sadece SSD + Ekran kartı ile zar zor idare ediyorsun.

Ekran kartını kullanacağım diyorsan Ryzen 3 1200 (12nm) + milli ana kartımız Gigabyte B450M + 3000 MHz veya bütçene göre 3200 MHz RAM ile en düşük sistem toplayabilirsin. (en düşük)

Başlığındaki yazıya dönecek olursak alabileceğin AMD A10-7700k olur ama o kadar para cidden verilmez. Değmez yani. O paraya yukarıda yazdığım sistemi topluyorsun zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı