FM24'te kadro nasıl kurulmalı?

ez2mix

Femtopat
Ücretsiz olunca ben de FM24 aldım. 5 6 saat oynadım oyunun mantığını anlamak için. Şimdi Galatasaray'ı almayı düşünüyorum. Kadroyu nasıl kurmalıyım? Kimi transfer edebilirim ve diziliş nasıl olmalı?

Oyunda gerçek lisanslı futbolcular var mı?

Kendi taktiğini bulmalısın ben gegenpress seçtim ve göbekten oynuyorum gegenpress için oyun sana 2 3 diziliş önerecek bu arada yaşlı oyuncular mesela Muslera falan için U19'dan jankat yılmazı alabilirsin potansiyeli var.

Bu simülasyon tarzı bir oyun. Elalemin scout'ıyla, taktiğiyle sahaya girmenin bir mantığı yok bence. Bu oyunu gerçekçi bir biçimde oynamak için taktiksel bilgi ve az buçuk scout bilgisi şart. Yoksa ordan burdan edindiğin bilgilerle oyundan elde ettiğin sonuçlar kendi başarın olmuş olmuyor. Aksi takdirde PES, FIFA tarzı oyunlar oynamak daha mantıklı.

Önce diziliş belirle oyunculara göre, sonra kadroda kimi oynatmam onu belirleyip onların olduğu mevkilere ihtiyaç varsa al, scout için de iyi birkaç scout işe al farklı ülkelerden olursa daha iyi onlar sürekli öneri sunuyor zaten.

Scout dediğiniz ne oluyor daha oyunu tam anlayamadım mantığını falan.Futbolcu öneren kişiler mi?

Scout dediğiniz ne oluyor daha oyunu tam anlayamadım mantığını falan. Futbolcu öneren kişiler mi?

Gözlemci oluyor onları alıyorsun onlar sürekli oyuncu gözlemliyor sonra toplantı oluyor orada sana oyuncuları gösteriyorlar mevcut yıldızı, potansiyeli falan, istersen futbol direktörü de alabilirsin o da oyuncu buluyor sorumluluk verirsen direkt teklif de ediyor.

Öncelikle FM maraton mantığı ile oynanmalıdır. İlk sezondan çatır çatır transfer yapılmasını tavsiye etmiyorum.
İlk önce kadro sekmesinde kadro derinliği diye bir alan var. Oradan kadronuza göz atın. Kafanızda oynatmak istediğiniz taktiğe göre bir kıyas yapın. Hangi mevkide kaç adam var, hangi adamı hangi mevkide oynatacaksınız bunları bir değerlendirin.
Sonra elinizdeki oyunculara uygun olabilecek bir taktik planlayın. Atıyorum takımda 2 tane kule gibi uzun forvet varsa, savunma arkasına ara pas atarak oynanacak bir taktik size uymaz. Bunun gibi detayları gözden geçirip bir taktik oluşturun. Sonra taktiğinize oyuncuları yerleştirin. Hangi mevkide kaç alternatifiniz var, hangi mevkideki oyuncular o role tam uygun değil bunun gibi kriterleri değerlendirin.
Sonra ise bir iskelet kadro oluşturun. FM FIFA gibi bol oyuncu transfer edebileceğiniz bir oyun değil. Yani edersiniz de, takım uyumunu yakalamak, oyuncuların taktiğe alışması, birbirine alışması derken bir seneniz boşa gider. O yüzden uzun vadeli başarının sırrı kemik kadro oluşturup sadece gidenin yerini doldurmak ya da elinizdekinden bariz daha iyisini bulduğunuzda kadroyu güçlendirmekten geçiyor.

FIFA gibi değil, gerçek bir futbol takımı yönetir gibi olmanız lazım. Mesela kaptanlığı pat diye oyuncudan alırsanız mutsuz olabilir, maçlarda yeterince oynatmazsanız mutsuz olabilir, dahası bütün takım ona haksızlık yaptığınızı düşünüp kazan kaldırabilir, maçlarda kötü oynamaya başlayabilir vb.

Transferleri bir mantık çerçevesinde düşünmeniz lazım. Oynadığı takımda 400 bin Euro maaş alan adam sizin takıma gelmek için 2 milyon Euro isteyebilir. Çünkü adam orada az da kazansa bir kurulu düzeni var, komple düzenini değiştirmek istemiyor olabilir, size gelmek istemiyor olabilir vb.
Aynı şey oyuncu gönderirken de geçerli. Bir oyuncuyu göndermek istiyorsanız bunu usulünce yapmalısınız. Pat diye "Kendine kulüp bul" deyip çıkamazsınız işin içinden.

O yüzden planlamanızı iyi yapmalı, nokta atışı transfer yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…