- Makaleler
- 4
Laptop gibi FN tuşuna basmadan F tuşlarını kullanmak istiyorum, BIOS'tan ayar yapmam lazım sanırsam. Hangi ayar ve nasıl yapacağım?
Pekala, deneyeceğim.BIOS'da Functional Keys gibisinden bir başlık olması lazım oradan Enable yada Disable yaptığınız vakit kullanım şekli değişiyor o tuşların.
İşe yarayabilir ancak ben yaptığımda çalışmamıştı.BIOS'da Functional Keys gibisinden bir başlık olması lazım oradan Enable yada Disable yaptığınız vakit kullanım şekli değişiyor o tuşların.
Benim BIOS'um yeni sürüm BIOS, B450M S2H kullanıyorum ve bu ayar yok. Factory Key Provision var.Bilgisayarınızın marka ve modeline bağlı. Bazı bilgisayarlarda klavye üzerinde Fn kilidi var. Ona bastığınızda özel fonksiyonlar ve F tuşları yer değiştiriyor ve Fn tuşuna basılı tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Öbür türlü BIOS üzerinden ayarlama yapılmalı. Function-multimedia key gibi bir seçenek olmalı. Örnek görsel:
Eki Görüntüle 726866
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.