Çözüldü FN tuşunu başka bir tuşa atamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burak3030

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumdaki klavyenin veri yolları çürüdüğü için eskiden masaüstünde kullandığım harici klavyemi bilgisayara bağladım fakat bu klavyede FN tuşu olmadığı için ses açma - kapatma gibi işleri kısayol tuşlarıyla yapamıyorum. Bunun için FN tuşunu "Page Down" tuşuna atamayı belirli programlar aracılığıyla denedim ama sadece FN tuşunu açıp kapayabiliyorum, uzun lafın kısası FN tuşunu nasıl başka bir tuşa atayabilirim?

Çözüm
Clavier Plus deneyin. ClavierSetup.exe indiriceksiniz.

Ses seviyesi için bu sayfada 19. bölümde denildiği gibi Write text alanına aşağıdaki her kod için bir kısayol oluşturun.
  • Sessiz: kod[#173]
  • Ses arttırma: kod[#175]
  • Ses azaltma: kod[#174]
Kod yazılıyken kalemin üzerine basıp kısayol tuşunu shortcut kısmında bir, iki, üç hatta dört tuşa aynı anda basarak ayarlayabilirsiniz.
Örneğin; F8 tuşuna ses arttırma kodunu ayarladım. Bu şekilde:

Sesi daha hassas ayarlamak için VolumeManager kullanılabileceği belirtiliyor.
Yakın zamanda başka bir laptop alacağım için yeni bir klavyede almak istemiyorum işin aslı. Bu bilgisayarı bilemedin 1-2 ay kadar fazla kullanacağım en fazla.
O zaman uğraşmaya değmez gibi. Yine de araştırınca karşıma AutoHotKey diye bir uygulama çıktı. Bak istersen.

Clavier Plus deneyin. ClavierSetup.exe indiriceksiniz.

Ses seviyesi için bu sayfada 19. bölümde denildiği gibi Write text alanına aşağıdaki her kod için bir kısayol oluşturun.
  • Sessiz: kod[#173]
  • Ses arttırma: kod[#175]
  • Ses azaltma: kod[#174]
Kod yazılıyken kalemin üzerine basıp kısayol tuşunu shortcut kısmında bir, iki, üç hatta dört tuşa aynı anda basarak ayarlayabilirsiniz.
Örneğin; F8 tuşuna ses arttırma kodunu ayarladım. Bu şekilde:

Sesi daha hassas ayarlamak için VolumeManager kullanılabileceği belirtiliyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Çok teşekkürler ses arttırma - azaltma tuşlarını kullanmadığım tuşlara atadım bu da işimi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…