16 Aralık 2021'de çıkışını yapan FNAF Security Breach 25 Temmuz'da ücretsiz olarak çıkan FNAF Security Breach ruin adlı DLC hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.
1.5 sene sonra beklediğim şeyi alamadım açıkçası. Oyun tamamen bulmaca oyunu olmuş. Ana oyundaki gibi korku hissiyatını hiç almadım. Animetronikler zaten biz orada yokmuşuz gibiler. Kovalamaca kaçış saklanma daha çok beklediğim şeylerdendi. Bulmacalara gelirsek hem kolay bulmacalar koymuşlar hem de birbirini sürekli tekrarlıyorlar. Bu maske olayı da biraz absürt kaçmış. Belli bir yere kadar güzel. Sonrasında oyun sadece maske üzerine kurulmuş hissi veriyor. Ayrıca bonnie ne olduğunu da az buçuk anladık. Oyunun bir bölümünde eğer kod ile önümüzdeki kapıyı kaldırırsak onu görebiliyoruz. Aşağıdaki videodan bakabilirsiniz.
Oyun sonuna gelirsek, açıkçası gregory sesinin o olmadığını oyunu oynarken tahmin etmek zor değildi. Sonda daha güzel bir kovalamaca olabilirdi. Oyunun sonundan kısaca bahsedersek aslında bize güvenlik kodlarını kapatan varlığın mimic olduğunu öğreniyoruz ve bizi kovalamaya başlıyor. Ana sonda gerçek gregory bize yardım ediyor ve bir asansöre biniyoruz ama ondan sonra asansör düşüyor ve oyun bitiriyor. Diğer sonda ise farklı bir yönden gidip maskeyi takarsak vanessa ve Gregory'nin bir tepede oturduğunu görüyoruz.
Oyun sonuyla ilgili kafama takılan sorular var. Purple Guy'a ne oldu? Glamrock fredy bizi kovalayan mıydı? Cassie'ye ne oldu? Yeni bir FNAF oyunu göreceğiz büyük ihtimalle. Oyuna puanım 10/6.
4 5 saatlik oyun süresi sunuyor. Farklı tarzda bir şey olmuş. O yüzden ana oyundaki gibi bir şey beklemeyin.
(Bonnie videosu.)