İnceleme Fnatic miniStreak

Selamlar arkadaşlar.

Bugün Fnatic miniStreak adlı klavyeyi inceleyeceğim kendimce. En başta teknik özelliklerini yazıp ardından kişisel görüşlerime geleceğim. İyi okumalar şimdiden.

Fnatic miniStreak

TEKNİK ÖZELLİKLER VE ÖLÇÜMLER

Teknik özellikler

• Cherry MX Red Silent kullanıyor.
  • 2 adet switch seçeneği çıkıyor karşımıza. Cherry MX Silent Red ve Kailh Speed Silver switch mevcut.
  • TKL düzeninde bir klavye.
  • Klavyenin kasası alüminyum kasa.
  • Keycapsleri ABS.
  • 4 adet kaymaz tabaka mevcut.
  • USB-C kablo bağlantısı.

Ağırlık, yükseklik, genişlik ve en ölçümleri

• Yükseklik: 142 mm
  • Genişlik: 360 mm
  • Derinlik: 36mm
  • Ağırlık: 1090 g
  • Kablo uzunluğu: 1.8m
Resmi sitesi; Fnatic miniStreak

Multimedia tuşları bulunmaktadır. FN + "herhangi bir F1-F12" tuşuna basmak yeterli.

FN + F1 + F2 + F3 + F4 = Hala ne işe yaradığını anlamadım bir şey bulunmuyor.
FN + F5 = Klavyenin RGB modlarını bu tuşa basarak sonrasında ise ok tuşları ile değiştirebiliyoruz.
FN + F6 = Klavyenin aydınlatmasını açıp kapatıyoruz. 5 kademeli.
FN + F7 = Ses seviyesini düşürme.
FN + F8 = Ses seviyesi yükseltme.
FN + F9 = Windows Görev görünümü bölümü açılıyor.
FN + F10 = Bir medya oynatıcısında çalışan bir önce ki şeyi açıyor.
FN + F11 = Medya oynatıcısında çalışan şeyi durdurup açıyor..
FN + F12 = Bir medya oynatıcısında çalışan bir sonra ki şeyi açıyor.

Kullanıcı İncelemesi

Klavyeyi ben @TouchMyFlow hocamdan 17.07.2023 tarihinde satın aldım. 0 olarak aldım sadece test edildi 1500TL'ye geldi klavye.

Klavye hakkında genel yorumum klavye kaliteli hissettiriyor. Aydınlatması gündüz bile çok güzel görünüyor baya güçlü. Switchler ise aşırı sessiz. Detaylı bilgiler aşağı da olacak.

Kutu içeriği

Kutunun içinden pek bir şey çıkmıyor. Sadece kullanım klavuzu. Sticker olsun, bilek desteği olsun yok. Ayrıyetten kablosu çıkıyor tabii ki.

Tuş hissiyatı

Klavyenin tuş hissiyatı çok hoş hafif, sakin. Switchler çok sessiz olduğu için narin geliyor. Ses testini de yükleyeceğim dinleyince anlarsınız zaten. Güzel bir red switch kullanımı mevcut. Yazı yazarken güzel hissettiriyor.

Keycapsler de kaliteli hissettiriyor.

FNATIC OP (Driver)

Klavyenin driver'ı var ve gayet iyi. Tatmin ediyor. Klavyede 4 profil ayarlanıyor. Aydınlatma olarak sağ tarafta ki modlara sahibiz.

Wave: Bildiğiniz RGB efekti. Hızını ayarlayabiliyoruz, sağ, sol, üst, aşağı ayarlayabiliyoruz.
Rain: Belirlediğimiz yönden yağmur şeklinde aydınlatma yanıyor. Yine hızını, yönünü ayarlayabiliyoruz.
Fade: Işıkların sırasıyla tek tek renklerini değiştirmesi. Hızı ayarlanıyor. Rainbow olarak da ayarlayabiliyoruz veya istersek random gelebiliyor ışıklar.
Pulse: Yine Fade gibi ama bu sefer klavyenin aydınlatması kapanıyor ve yeni renge geçiyor. Hızını ayarlayabiliyoruz.
Colour Edition: İstediğimiz rengi verebiliyoruz. Tek tek tuşlara da özel renk verebiliyoruz.
Gradient: Toplam 10'a kadar artabilen bölümlerden oluşuyor. Bölüm bölüm aydınlatabiliyoruz klavyeyi.
Reactive: Bastığımız tuşlar yanıyor sadece. Hızını ayarlayabiliyoruz.
Reactive Ripple: Bastığımız tuş ve etrafı yanıyor sadece. Hızı ayarlanabiliyor.

Makro

İstediğimiz tuşa istediğimiz şekilde makro atayabiliyoruz.

Aydınlatma (RGB)

Klavyenin aydınlatması ciddi anlamda iyi gündüz de aşırı derece de belli. Geceleri hatta kısıyorum. Aydınlatmasının iyi olma sebebi alt tarafların switchlerine aydınlatma üst kısımda. Üst kısım da ise alt tarafta. Bunun sayesinde orta kısıma doğru iyi şekilde aydınlanıyor. Aşağıda ki resimden anlayabilirsiniz.

COMPETITION MODE

Bu modu oyuna girerken açıyoruz. Klavyenin sağ üstünde Fnatic logosuna tıklıyoruz. Fnatic OP uygulamasından istediğimiz tek renk veriyoruz. Sonrasında ise istediğimiz tuşları deaktif ediyoruz.

Mesela şu anda Windows tuşu deaktif.

Ses testi
İlk videoyu ben çektim. İkinci video'yu ise @TouchMyFlow hocamın kaydettiği ses testi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klavyenin görselleri

Son düzenleme:
Hocam güzel inceleme olmuş almayı düşünüyordum sizin sayenizde alacağım. Hocam Mouse modeliniz nedir?

Güzel görünüyor. Güzel inceleme olmuş hocam elinize sağlık.

İncelemeniz mükemmel olmuş.

Hocam almayı düşünüyorum, yazı yazarken üzer diyenleri gördüm, çok rahatsız ediyor mu tuşların hızlı algılanması falan? Bir de neredeyse 1 yıl olmuş, uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkardı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…