Fon alırken neye dikkat edilmeli?

Valeria

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. Ziraat Yatırım'dan bir fon beğendim. Daha önce hiç fon almadım. Kabaca araştırma yaptım bir şeyler öğrendim. Ancak size de sormak istiyorum.
Fon aldığımda istediğim zaman satabilir miyim? Bu fonu satarken Ziraat Bankası'na mı satıyorum yoksa karşıda alıcı mı olması gerekiyor? Örneğin elimde 100 adet fon var, ben bunu satmak istedim. Karşıda alıcı olmazsa bu fonu satamayacak mıyım? Çok yoğun yatırımcısı olan bir fon değil o yüzden bunu sormak istedim. Teşekkür ederim.

Tefas sitesinden fon ayrıntılarını inceleyebilirsin.

Tefas sitesinden fon ayrıntılarını inceleyebilirsin.
Almak istediğim fon TEFAS'ta işleme kapalı. Ben sadece bu fonu elimde tutup bir süre sonra sonra satmak istediğimde elimde kalma gibi bir durum olur mu?

1- istediğin zaman satabilirsin
2-karşıda alıcı olmasına gerek yok ziraat alıyor
Ekstra bilgiler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu 2 videoyu izlemenizi öneririm fonlara yatırım yapmadan önce.

Fonlar türüne göre alım ve satım valörlerine yani bekletmelerine tabii. Ayrıca satışlarda ödemek zorunda olduğunuz stopaj ve vergi muamelelerini ödemeniz şart zaten otomatik ödetiyor.

Bununla beraber ilgili fonu merak ediyorsanı KAP sayfasından fonu incelemeniz mümkün.

Bazı fonlar adına valör sıfır yani aynı gün işlem yapılırken bazılarında T+2 veya T+3 bekletilir.

Fon aldığınız zaman paranız Portföy yöneticisi kuruma transfer olur bazı serbest fonlar veya kişiye namlı serbest fon oluşturan şirketler hariç her zaman alıp satarsınız sorun değil.

Arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ederim. Ben bu fona yatırım yapmak istiyorum. Şöyle baktığımda geçmiş dönemlerde performansı gayet güzel görünüyor.

bunlar da komisyon ücretleri vs.
Yani genel olarak söylediğiniz hususlar çerçevesinde incelediğimde bu fon bana mantıklı geliyor. Atladığım bir husus var mı acaba. Performans olarak başarılı bir fon, komisyon vs. onları da inceledim. Dikkat etmek gereken başka bir şey var mı bu fonda?
Ayrıca bu fon TEFAS'ta işlem görmüyor. Bu bir sorun mu?
Fonun ismi ZPJ Ziraat Katılım Hisse Senedi Yoğun Fon

Yönetim kurulunada bakınız ziraat fonları genelde kendi şirketlerine yatırım yaparlar "bağımlı ve bağımsız üye" bağımsız üyeler çalıştığı kurumun çıkarlarını göz etmeksiniz yatırımcı çıkarlarını göz ederek ona göre kararlar alırlar ağırlıklı olarak fon yönetim ekibini de iyice araştırınız ve geçmiş performans yanıltıcıdır fonun hangi varlıklara yatırım yaptığı risk seviyesi ve getiri oranı gibi şeyleri inceliyiniz eğer uzun vade tutacağım diyorsanız ve sürekli katkıda bulunacaksınız hisse senedi fonu olabilir kısa süreli ise daha çok para piyasası fonları.

İşlem görmeyen fonlara bakmıyınız yukarıda seçenek olarak "sadece tefasta işlem görenler" olarak seçiniz siz bu fonları bankanızdan alamazsınız işlem görmüyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…