Merhaba arkadaşlar. FM 2006'dan beri süre gelen her 2-3 senede bir FM'ye sarma senem geldi nihayet.
Sorunum şöyle; hücum ağırlıklı bir futbol oynuyorum fakat dakika 65-70 civarındayken eğer skorda öndeysem defansif taktiğe geçmek istiyorum. Takım gol atmayı ve hücumu düşünüp defansta boşluk yaratmasın, skoru korusun, savunmaya ağırlık versin, topla vakit geçirip skorun üstüne yatsın istiyorum. Bunun için de şunları yapıyorum:
1. "Hücum ağırlıklı" anlayıştan "Temkinli"ye geçiyorum
2. Top kaybında "Karşı Pres"ten "Kademene dön"e geçiyorum
3. Top kazanıldığında "Kontraya çık"tan "Pozisyonunu koru"ya geçiyorum
4. "Daha sık önde savun" seçeneğinden "Daha sık geriye yaslan"a geçiyorum
5. Rakibe baskı hattı ve Savunma hattı "Önde" iken, "Standart"a geri çekiyorum hatta bazen "Geride" yapıyorum.
6. Pas uzunluğunu "Çok kısa paslı" ve tempoyu "Düşük" yapıyorum ve "Daha disiplinli oyna" seçeneğini açıyorum.
Ana fikri anladınız, bi kaç ufak değişiklik daha yaparak savunma ağırlıklı bir taktik oluşturuyorum dakika 65-70ten sonra. Fakat bunu yaptığımda bariz önde götürüp baskı kurduğum rakipler dahil daha sık ceza alanıma geliyor, daha sık pozisyon buluyor ve gol yiyorum. Ya beraberlik ya malubiyetle sonuçlanıyor. Takımın hücumu değil defansı düşünmesi ve skoru koruması için yaptığım bu taktik, hücum anlayışından çok daha gol yeme tehlikesi yarattığını hissediyorum. Bu yaptığım yanlış mı, hata mı ediyorum yoksa bana mı öyle geliyor? Hücum futbolunun dibine vuran bir takımın skoru korumak için defansa ağırlık vermesi için ne yapmam gerekiyor?