For-X vs Hoparlör Kablo

hyxpr

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Montajlanırken For-X'in kablosu kullanıldı, fakat hoparlörü aldığımda içinden kendi kablosu çıkmıştı zaten. Kullanmadılar. Ses veya verim farkı olur mu? Kendisinden çıkan kablo daha mı kalitelidir? (TS-A6978S)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 6977S'i kendi kablosuyla kullanıyorum. Kablolarda ga ölçüsü ve ham madde önemlidir fakat hoparlör olduğu için fazla bir kalınlık istemez. Sorun olacağını sanmam.

Kendi kablosu daha inceydi sanırım, şu an volumeyi 63'e getirince ses bozuyor teybe bağlı ve Bass'ı 0'dan 3 veya üstüne çekince yapıyor genelde eğer bassı kısarsamda tizden dolayı ses cızırtılı geliyor kendi kablosuyla böyle bir sorun yaşar mıydım yoksa teyp yeterli gücü veremiyor mu? (for-X X400 BT 4x60 RMS) hoparlorlerde 100 RMS.

63 sesin bozulması için normal bir seviye. Bende Pioneer teyp var. 50 dedi mi sesler baslar bozulmaya başlıyor. Kablo değişikliği anlayacağınız bir fark yaratmaz.

Abi zaten 63'te sesi bassı fazla verirsem değil 2 3 kademe cıkartırsam bozuyor bu hoparlorlerın bağımsız wooferı yok mu? Anfisiz olduğu için mi böyle Pioneer taksam bile fark etmez mi teyp olarak, bir de Apple müzikten ses denetimini kapattım 63'te ses gümbür gümbür çıkıyor gereğinden fazla ses verdiğim için mi bass vurunca bozuyor sesi? Ses denetimi açıkken sorun yok gibi sanırsam. Ekstra olarak da teypte hpf ayarları var 50Hz'ye çekiyorum her şey güzel hoş oluyor da ben bass olarak daha çok beklentileri karşılar diye bekliyordum 650 watt cihaz sonuçta. Teyp çok iyi teyp değil idare etsin diye almıştım en çok satan teyplerden biriydi bazıları bass tonlamaları vurmaları iyi değil diyordu. Başka videolarda görüyorum adamlar maşallah woofer esnetiyor gibi esnetiyor ses bozmuyor gibi de. Teypten şüpheleniyorum.

Watt işi kafanı karıştırmasın. Yukarıda yazmışsın RMS değeri önemli olandır. Senin hoparlörler 100 RMS olsa bile teyp 60 RMS'e kadar karşılayabilir. Yani alacağın verim 60 RMS.

Dediğin gibi gereğinden fazla verince bozulma yapar. Teyp ayarıyla ilgili varsa video izleyip öyle yapmanı tavsiye ederim.

Watt işi kafanı karıştırmasın. Yukarıda yazmışsın RMS değeri önemli olandır. Senin hoparlörler 100 RMS olsa bile teyp 60 RMS'e kadar karşılayabilir. Yani alacağın verim 60 RMS.

Dediğin gibi gereğinden fazla verince bozulma yapar. Teyp ayarıyla ilgili varsa video izleyip öyle yapmanı tavsiye ederim.

Abi son tarafı düzenledim bir daha okuyabilir misin?

O videoda gördüklerin amfili sistemler olabilir. Bu ses sisteminden verim almak istiyorsan amfi gerekli zaten. Başka teyp denenebilir baktım teybin fiyatı 1000 lira. O teybin kanal başına 60 RMS vereceğini sanmıyorum bu arada.

O videoda gördüklerin amfili sistemler olabilir. Bu ses sisteminden verim almak istiyorsan amfi gerekli zaten. Başka teyp denenebilir baktım teybin fiyatı 1000 lira. O teybin kanal başına 60 RMS vereceğini sanmıyorum bu arada.

Abi veremeyebilir belki de haklısın da ses bayağı fazla cıkıyor teyp bass verme konusunda başarısız sanırsam. Keşke DSP'li teyp alsaydım.

Bir şey sorabilir miyim?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı