For X Xae 604 amfide müzik açılmıyor

• Konuyu başlatan sagow12
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 116

sagow12

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, benim for X xae 604 amfim var. Bu amfimi 650W PSU'yla besliyorum. Midrangemi taktım ama hiçbir şekilde ses gelmiyor hoparlörümden. Tak tak sesler geliyor. Hoparlör değiştirdim, sorun aynı. Amfi ve PSU yeniler, eski değiller. Kablolamaları doğru yaptım.

Bridge full yapınca ve sesi fulleyince hoparlör çok patlıyor. Bridge azaltınca %70 yapınca sorun gidiyor. Asıl sorunum hiçbir şekilde müziğin açılmaması. Ses yok, hiçbir şey yok. Hoparlör tak tak ediyor.

Merhaba, benim for X xae 604 amfim var. Bu amfimi 650W PSU'yla besliyorum. Midrangemi taktım ama hiçbir şekilde ses gelmiyor hoparlörümden. Tak tak sesler geliyor. Hoparlör değiştirdim, sorun aynı. Amfi ve PSU yeniler, eski değiller. Kablolamaları doğru yaptım.

Bridge full yapınca ve sesi fulleyince hoparlör çok patlıyor. Bridge azaltınca %70 yapınca sorun gidiyor. Asıl sorunum hiçbir şekilde müziğin açılmaması. Ses yok, hiçbir şey yok. Hoparlör tak tak ediyor.

Sadece hoparlör esniyor ise amfi lpf modunda kalmıştır. Midrange takacak iseniz hpf ayarında olacak, ona göre de frekans kesimi yapacaksınız. Bu arada ileride subwoofer gibi çok enerji çeken komponentler takarsanız güç kaynağını değiştirmeniz gerekir.

1769105971022.png

Son düzenleme:
Sadece hoparlör esniyor ise amfi lpf modunda kalmıştır. Midrange takacak iseniz hpf ayarında olacak, ona göre de frekans kesimi yapacaksınız. Bu arada ileride subwoofer gibi çok enerji çeken komponentler takarsanız güç kaynağını değiştirmeniz gerekir.

Eki Görüntüle 2645269

Hepsini denedim yine aynı durum oluyor.

Eki Görüntüle 2645269
Şimdi tekrar denedim yine aynı sorun ses yok ve tak tak ses geliyor

Kablomaları düzgün yaptığımı düşünüyorum ayrıca tak tak sesi nerden geliyor

Kablomaları düzgün yaptığımı düşünüyorum ayrıca tak tak sesi nereden geliyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    236,3 KB · Görüntüleme: 3
  • image.jpg
    image.jpg
    212,3 KB · Görüntüleme: 3
  • image.jpg
    image.jpg
    269,2 KB · Görüntüleme: 3
  • image.jpg
    image.jpg
    175,3 KB · Görüntüleme: 3

RCA kablolarını 3. ve 4. kanala alıp 3. kanala bağlayıp deneyin hpf crossoverıda ortalarda olsun. RCA kablonuz teypten çıkıyorsa subwoofer kanalında mı ona da bakın. Tak tak sesi gelirken hoparlör yukarı aşağı esniyor mu yoksa sadece ses mi çıkartıyor?

RCA kablolarını 3. ve 4. kanala alıp 3. kanala bağlayıp deneyin hpf crossoverıda ortalarda olsun. RCA kablonuz teypten çıkıyorsa subwoofer kanalında mı ona da bakın. Tak tak sesi gelirken hoparlör yukarı aşağı esniyor mu yoksa sadece ses mi çıkartıyor?

Ben teypten bağlanmadım RCA AUX dönüştürücüden yapıyorum teybim yok sizin dediğiniz denedim 3 kanala taktım ses yok ama o patlama devam ediyor o patlamada bas gibi vurmuyor sadece ses.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı