Ford Courier 1,6 2017 yazılım atılır mı?

orelyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 13100F 4, 27GHz / RTX 4060 3X / GIGABYTE H610M V2 H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart / Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB Okuma / 1650 MB Yazma) / Kingston 8x2GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz / Deep Cool LE 520 RGB 240MM Sıvı Soğutucu
Meslek
Öğrenci / Yazılım Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba, Ford Courier 2017 dizel 1.6 motor 88bin km'de bir aracım var 95 beygir. Stage 1 yazılım attırmayı düşünüyorum, motor için sorun çıkarır mı veya zararı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzgün bir yerde yaptırırsanız bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

130 beygir civarı sorun çıkartmaz ama düzgün yapılması lazım tabii.

Hatta araç 1.6 olduğundan 150 bile görebilirsin ama tavsiye etmem bayağı bir ömründen yer.

130 beygir civarı sorun çıkartmaz ama düzgün yapılması lazım tabii.

Hatta araç 1.6 olduğundan 150 bile görebilirsin ama tavsiye etmem bayağı bir ömründen yer.
Nasıl yani ne kadar ömrünü yer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani ne kadar ömrünü yer?
Bunu bilemeyiz hocam, motor tasarlanandan daha fazla güç üretmeye çalıştığı için uzun süreli fazla zorlamada hararet yapabilir, conta yakabilir, yakıt sisteminde sıkıntılar oluşabilir, DPF tıkanır gibi gibi irili ufaklı çok fazla ihtimal var. O yüzden işini bilen, mümkünse çevrenizde yaptırıp memnun kalan kişilerin olduğu yerlerden yaptırın.

Yani @GKD çok haklı, örnek vermek gerekirse araç 200 bin km daha gidecekse 100 bin km gider sonra dpf tir pistonlardir yavaş yavaş sorunlar çıkmaya başlar.

İfadeler: GKD
Hocam dpf iptal ettirmeyi düşünüyorum bi önceki aracımda da iptal ettirmiştim bi sorunu görmedim fakat çoğu kişi sorun cıkarır diyor sebebi nedir ?

Hocam dpf iptal ettirmeyi düşünüyorum bi önceki aracımda da iptal ettirmiştim bi sorunu görmedim fakat çoğu kişi sorun cıkarır diyor sebebi nedir ?
Bazı araçlarda arıza ışığı yakabiliyor diyorlar. Bu sefer gaz yemiyormuş araç vs. Garantili işi bilen bir yer yaparsa bence bir şey olmaz.

Uzun lafın kısası saydığınız işlemler (yazılım DPF vs.) yapılmasında araç açısından bir sorun yok ama işi bilen bir yere yaptırmalısınız mutlaka.

Dpf üzerinde birçok sensör bulunuyor. İptal ettirirseniz o sensörleride iptal ettirmeniz gerek. Yoksa ariza ısığı yakar.

Hocam dpf iptal ettirmeyi düşünüyorum bir önceki aracımda da iptal ettirmiştim bir sorunu görmedim fakat çoğu kişi sorun cıkarır diyor sebebi nedir?

DPF iptali için iki seçenek var.
Hazır uygulama üzerinden tek tuşla DPF iptali sağlanıyor. Bu maalesef sağlıklı ve önerdiğim bir yöntem değil. Bu işlemi genelde egzozcular yapıyor o yüzden uzak durun.
En sağlıklı diğer yöntem yeniden ECU düzenlenmesi. Bunu yazılımcılar yapabiliyorlar ve maliyeti yüksek. Adaptasyon açısından bir sorun yaşanmamakla beraber arıza ışığı gibi dertleriniz olmaz.
Ek olarak sadece yazılımdan kapanmasını öneriyorum. Mekanik müdahale ile körleme, partikülü söktürme gibi işlemler sakın yaptırmayın. Aracın orijinalini bozmayın ve hırsızlığa uğramayın.
Uzun lafın kısası kapısında EGR PARTİKÜL ARIZA ÇÖZÜM MERKEZİ yazan egzozculardan uzak durun.
Stage 1 yazılım yaptırmanız kısa vadede sorun çıkarmaz. Enjektör bakımlarını düzenli olarak yaptırırsanız ve ısıtma soğutma zamanlamasını güzel ayarlarsanız hiçbir şey olmaz. Yazılımı yazdıracağınız yerde partikül iptalini de sağlatırsınız.
Ortalama maliyeti min. 15.000TL olacaktır, daha düşük fiyata kesinlikle önermiyorum. Hazır yazılımdan yapılmamasına özen gösterin. Ford'lar yazılım konusunda fazlasıyla cins araçlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…