Form kart layout yapısı önerisi

ahmetb57

Zeptopat
Sitem için giriş/kayıt formu, dashboard'da ayarlar formu, içerik ekleme formu gibi gibi sayfanın tam ortasında olacak formlar yaptım. Hem dikey hem de yatay ortalayacağım, yatay ortalamada sorun yok ama dikey ortalayınca çoğu zaman sıkıntı oluyor. Mesela dikey ortalama için align-items: center; veya justify-content: center; kullanınca, ekran yüksekliği az olunca veya form uzun olunca yukarıdan kesilmeye başlıyor ve scroll yukarı gidemediği için içeriğe erişilemiyor. 3 tane layout yaptım; margin: auto 0; ile, display: table/table-cell ile ve flex: 1; ile. Üçü de aynı istediğim sonucu veriyor, ancak margin ve flex: 1; kullandığımda padding olan container'ın padding-bottom'u çalışmıyor, yani mesela form ekrandan daha uzun ve scroll oldu ya, en alta inince alt padding (padding-bottom) çalışmıyor, kart bitimi ile sayfa arasında boşluk olmuyor. Bunlardan hangi layout yapısı daha iyi, sağlam ve responsive? Ayrıca min-height veya vh kullanmayacağım.

Son düzenleme:
Farklı bir önerim olacak. Burada cevap bekleyerek zaman kaybetmek yerine Claude Sonnet/Opus ya da ChatGPT kullanarak kolayca işinizi halledebilirsiniz. Neyin neden nasıl çalıştığını da etkili şekilde açıklayabilirler.

Farklı bir önerim olacak. Burada cevap bekleyerek zaman kaybetmek yerine Claude Sonnet/Opus ya da ChatGPT kullanarak kolayca işinizi halledebilirsiniz. Neyin neden nasıl çalıştığını da etkili şekilde açıklayabilirler.

Sordum zaten, ama internetteki yüzeysel bilgiyi aldığı için cevabı genelde yanlış oluyor. İnternette CSS hakkında çoğu kişi edge case kod yazdığı ve çözümlerin eski olduğu için yapay zekanın verdiği bilgiler eski ve 90% yanlış oluyor. Bazı forum sitelerinde senior developerların bu tarz sorunları nasıl çözeceğini merak ediyorum. Ayrıca yapay zekayı bir sürelik hiç kullanmama kararı aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı