Format atarken "0x80070003" Hatası

• Konuyu başlatan 9544
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 18.739
Makaleler
46
Yer
Dark
Daha fazla  
Son bir haftada yaşadığım hata, sabit diskim bir anda duruyor o an masa üstünde ne varsa sayfalar arası geçiş yapabiliyorum ama herhangi bir işlem yapamıyorum yazı yazma vs. Format atmaya karar verdim. Bilgisayar açıldı fırsatı değerlendirip yedeği olmayan dosyaları harici diske attım. Formata geçtim ve ilerleme %1'de takıldı. Daha sonra resimdeki hatayı verdi.
Kod:
Windows, gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya yok. Yüklemek için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata Kodu: 0x80070003

Ve yine sabit diskim çalışmıyordu, sabit disk ışığı yanmıyordu.
SATA kablosunu kontrol etmek istedim. Fazladan SATA kablosu vardı onu taktım, tekrar kuruma geçtim. Mevcut sorun tekrarlanmadı. Kurulum sonrası masaüstü işlemlerinde de herhangi bir sorunlar karşılaşmadım.

krv7d.jpg

BIOS'a girin, ordan SATA ve AHCI modu olması lazım. Eğer sata ise IDE yapınız. IDE ise sata yapınız sorun düzelecektir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı