Ben daha önce sistemimi topladıktan sonra bilgisayarıma USB üzerinden UEFI olarak Windows 10 kurulumu yaptım. Bir işlem sırasında bilgisayar dondu bende yeniden başlattım. Yalnız yeniden başlatırken mavi ekran belirdi ve 0x00000e gibi bir hata aldım. Sorunun çözümü için sitede açılan konuları inceledim ve denedim. Yalnız tam olarak sorunun çözümüne ulaşamadım. Bu hatayı alınca Rufus üzerinden Windows 10 USB'si hazırladım bilgisayarı onarma seçenekleri ile çözmeye çalıştım. Komut istemi üzerinde yapılan çözümleri de denedim olmadı. Bende format atmaya karar verdim.
Disk bölme kısmına kadar geldiğimde sürücü 0 ayrılmamış alan 120 GB SSD ve sürücü 1 hard diskim var ama Windows'u SSD'ye yükleyebilmek için yeni seçeneğini kullandığımda yeni bölüm oluşturmuyor ve bir hatada vermiyor. Komut istemi üzerinden oluşturmaya çalıştığımda da aynı şekilde yeni bölüm oluşturmuyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600X
Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 Gaming X
RAM: G.Skill Trident Z RGB LED 16 GB (2x8 GB) 3200 MHz DDR4 RAM
Recep bey güncelleme yapmadan deneyince bir G/Ç aygıt hatası nedeni ile istek yürütülemedi diye bir hata verdi sizin dediğiniz gibi Firmware güncellemesi yapıp tekrar deneyeceğim.