Format atarken "A disk read error occured" hatası

Efe Tekin

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, format atarken USB'yi çıkardıktan sonra Microsoft hesabı kurarken prizden çekmek zorunda kalmıştım. Neyse sonra tekrar USB ile format ederken dosyaları kopyalama esnasında hata verdi. Zaten USB çok sağlam değil yerinden oynaması muhtemel. Neyse ben de tekrar format atayım dedim. Bu sefer USB'den başlatırken A disk read error occured hatası veriyor. Ama BIOS'ta USB gözüküyor. Bunu çözebilir miyim? Başka bilgisayar kullanma imkanım bulunmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuya bakabilirsiniz.

Oradaki çözümü de denediyseniz diskiniz bozulmuş olabilir. Farklı bir disk ile deneyin.

@Enes3078 30 dakika önce format atabiliyorken şu an atamıyorsam diskin bozuk olacağını düşünmüyorum. Ayrıca ben oradaki çözümü denedim demedim. Zaten BIOS umda öyle ayarlar yok. Lütfen biri işe yarar bir çözüm önersin.

BIOS'u sıfırlamayı deneyin. Ek olarak SATA kablonuzu çıkarın ve HDD'ye taktığınız ucu anakarta, anakarta taktığınız ucu HDD'ye takın. Ha bu arada SATA'nın 1. yuvasına takın diski, sizin SATA portunuz arızalanmış olabilir.

@Enes3078 Sata portu falan yok laptop kullanıyorum. BIOS ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum ama BIOS un kendisinden mi sıfırlayayım nereden yapayım.?
Bu arada arıza olduğunu zannetmiyorum çünkü 1 saat önce format atabiliyordum.

Evet BIOS'a girip varsayılan ayarlarına döndürün. Ek olarak BIOS güncellemesi varsa yapın.

Bende de aynısı oldu legacy format attım BIOS UEFI de oluyormuş flash belleği UEFI olarak yazdırıp BIOS bot u UEFI yapıp kurulum yapın sorun düzelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…