Format atarken biçimlendirmek mi yoksa silmek mi?

382019

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
13
Ben aslında format atmayı biliyorum ve format atarken biçimlendirmiyorum, sil deyip tamam deyip ileri diyorum fakat ben şimdi format atıyorum. Windows'un kurulu olduğu diski biçimlendirmek ile silmenin farkı nedir? Babam format atarken biçimlendir diyor. Ne farkı vardır bunun?

Anadiske biçimlendir demeye gerek yok ama yan diske biçimlendir demezsen Windows kurulduğunda gözükmez manuel olarak biçimlendir dersin, C diski için biçimlendirmeden geçebilirsin.

Fark yok. Ama ben silmeyi tercih ederim.

Öncelikle biçimlendirme yapınca diskteki alanları siler ve disk orijinal boyutuna ulaşır. Örnek vermek gerekirse 250 GB C diski, 250 GB D diski varsa, C'yi biçimlendirince orada disk olmaz ve boş bir alan oluşur. Daha sonra yeniden disk oluşturabilirsin. Bu işlem genelde tüm diskleri biçimlendirerek farklı boyutlarda bölümlere ayırmak için kullanılır.

Hangisini önerirsiniz peki?

Kullanıma bağlı olarak değişir ama normal bir format atma, temizleme işlemi yapıyorsanız silin, biçimlendirmeyin.
Ben temiz format atacağım, hiç bir kalıntı kalmasın istiyorum. Sil mi yapacağım? Ben önceki yazdığınızı çok anlamadım biçimlendirmeyi format atarken ne amaçla kullanacağım peki? Ana yani Windows'u kuracağım diski biçimlendirirsem ne olur? Kolay ve anlaşılır bir şekilde söyleyin lütfen.

Sil yaparsanız sorun çözülür. Youtube ta konuyu yazarsanız görüntülü olarak daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…