Format atarken C diski silindi

Lafturis

Centipat
Zaten videolardan konulardan anladığım kadarıyla format sırasında diski biçimlendirip siliyoruz. Ama D diskini biçimlendirmeden format atılabileceği ile ilgili bir konu vardı. Bende format atarken C diskini biçimlendirip sildim ayrılmamış alan oluştu. Üstüne geldiğimde ise Windows bu diske yüklenemez, MBR bölüm tablosu var EFI sistemlerde Win yalnızca GPT disklere yüklenebilir diye hata alıyorum. D diskinde çok önemli dosyalar var silmeden nasıl format atabilirim?

15856779680659000149885046452900.jpg

Alttan "Yeni" ye basıp, açılan menüde "Tamam" deyin.
Söylemeyi unutmuşum, dediğinizi yapıyorum ama yeni bir bölüm oluşturmuyor. 100 gb giriyorum uygula dedikten sonra gelen mesaja tamam diyorum ama yeni bölüm oluşturmuyor. 3 gb üstü girdiğim hiç bir işlemde yeni bölüm açmıyor
O biçimlendirdiğiniz C diskine tıklayıp yeni ardından ileri demeniz gerekiyor.
Söylemeyi unutmuşum, dediğinizi yapıyorum ama yeni bir bölüm oluşturmuyor. 100 gb giriyorum uygula dedikten sonra gelen mesaja tamam diyorum ama yeni bölüm oluşturmuyor. 3 gb üstü girdiğim hiç bir işlemde yeni bölüm açmıyor

Kurulumda komut istemine geçerek "convert gpt" komutu ile yapabilirsiniz ama o zaman D sürücüsü de silinir ki bu istenmiyor. O zaman bir Linux dağıtımını USB den çalıştırıp Gparted programı ile yapabilirsiniz veya diski başka bir PC'ye takarak orada bir bölümleme yazılımı ile D ye zarar vermeden düzeltebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı