Merhaba bilgisayarıma (laptop) format atmak istiyorum format atarken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Masaüstü ve laptopa format atmak arasında fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba bilgisayarıma (laptop) format atmak istiyorum format atarken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Masaüstü ve laptopa format atmak arasında fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Next Next Next basıp geçiyorum ben her şeye, bir fark yok.
BIOS üzerinden yapacaksanız;
Boot kısmına gelip kurulum USB'sini başa alın.
Exit kısmından Save and reset yapın.
Önünüze gelen seçenekleri okeyleyin.
Bir bölümde nereye format atacağınız çıkıyor, 3- 4 tane disk gözüküyor. Oradaki tüm diskleri silin sadece o yeterli. Sonra Windows bölünmüş şekilde 3- 4 tane disk göstermesin.
Diskin içinde önemli bilgilerin varsa diski silme. Kurulum tamamlandığında USB belleğini çıkar. Kurulumdan sonra hazırlık yapacak sakın bilgisayarı yeniden başlatma. Şu anlık aklıma bunlar geldi.
Önemli dosyan yoksa format esnasında biçimlendirir geçersin, yani format sırasında karşına gelecek ekrandan yapacaksın. Önemli dosyam var dersen de formattan önce bölmen yararına olur.