4 Aydır bilgisayarı HDD ile kullanıyordum. SSD aldım ve bilgisayara montaj edip Windows kuracağım. Fakat şu anki HDD'de çok fazla dosyam var. Ve diski tek parça C: Olarak kullanıyorum. Bu dosyaları kaybetmeden SSD'ye Windows 10 kurma şansım var mı? Var ise lütfen detaylı açıklar mısınız?
Sorunu tam anlamadım. SSD yi takın windows kurun ardından HDD i takıp SSD den boot ettikten sonra HDD i ikiye bölüp ikinci bölüme tüm özel dosya ve verileriniz atıp windows un kurulu olduğu diğer diski biçimlendirin.
Windows üzerinden bir birim daha oluşturun(D gibi) ve bilgilerinizi oraya aktarın. Format sırasında eski Windows kısmını silin ve SSD'ye kurulum yapın. Format sonrası isterseniz tekrar birleştirebilirsiniz.
Windows 10 bilgisayarınızda disk bölme işlemini ve yeni birim oluşturma işlemini nasıl yapacağınızı biliyor musun? İşte disk bölme ve yeni sabit disk bölümü oluşturma...
Evet dostum. SSD bilgisayara tak önce. Bazılarında harf ataman gerekir. Yani okuyorsa sıkıntı yok. Windows format arayüzünde özel yüklemede gözükecektir. SSD'ye windows kurarsın.
Windows üzerinden bir birim daha oluşturun(D gibi) ve bilgilerinizi oraya aktarın. Format sırasında eski Windows kısmını silin ve SSD'ye kurulum yapın. Format sonrası isterseniz tekrar birleştirebilirsiniz.
Önceki diskimizin birebir kopyasını yeni aldığınız SSD'ye aktarıp formatsız disk değişimi yapıyoruz. Sabit diskten SSD'ye ya da SSD'den SSD'ye geçişte en