Format atarken hangi sürücüyü seçilmeli?

ibocerrah

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk defa format atıyorum. Sürücü seçme yerine geldim. 4 tane seçenek var. En alttaki PC'nin eski sahibinin eklediği bir sürü galiba adı data. En yukarıdaki ilk 2 seçenekten birisine yükleyeceğim sanırım. 1.sinin adı System 2.sinin Windows'muş. Hangisini yapayım? (not: En yukarıdaki System adlı sürücüyü seçince aşağıda "Windows 0 sürücüsünün 1 bölümüne yüklenemiyor." uyarısı yazıyor Aşağıdaki ayrılmış data diye adlandırılmış sürücüdede aynı şey yazıyor. Sanırım Windows adlı sürücüye yüklemem gerek. Ama hata yapmak istemiyorum emin olmam gerek)

Son düzenleme:
İstersen bir ChatGPT'ye sor.

Yahu yenileyip baktığımda bunu yazdığını görüncü "offf banda önemli bir bilgi verdiler sandım" dedim. Neyse haklı belki ChatGPT biraz da olsa yardımcı olur deyip açtım ve başladım sormaya vs. . Yahu sanki o formatlıyor gibi. Her şeyi utanmadan sorup anladım oda ileriki adımları anlattı. Ben dedim olm neden üşendimki keşke baştan kullansaydım dedim. Önceden birkaç konuda hiç yardımcı olmadı bende onu unuttum biraz kullanmamaya başladım. Buradan yazıp bilgi edinip formatlamaya çalışsaydım 3'e kadar anca formatlardım. Saat şu an 1:30. gerçekten çok yararlı oldun çok teşekkürler.

Hocam o noktada ekranın görüntüsünü atasanız yardımcı olma şansımız olur. Sıfırdan mı yükleyeceksiniz, yoksa var olan sistemi mi güncelleyeceksiniz (var olan programların verilerin kaybolması önemli mi değil mi?). Format atmak istediğinizi göre sıfırdan kurulum istiyorsunuz, bu durumda aşağıdaki videoyu 8:30 dan itibaren izlemenizi tavsiye ederim. Gördüğünüz seçenekler aslında partisyon (bilgisayarın tek fiziksel diski var diye varsayıyorum) ve sıfırdan yükleyecekseniz hepsini ilgili ekranda silip, yeni partisyon oluşturma işini yükleme programına bırakmak daha doğru olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…