Bilgisayarıma Mac Os X ve Windows8 dual boot yapacaktım. İlk defa Mac deniyordum. 2 Gün kullandım. Programları açamadığım için vazgeçtim. 2 ye böldüğüm diskin windows 8 tarafını kullanmadım. Mac bölümünü silip sadece Windows8 atmak istiyorum. Ama böyle bir hata geliyor. Dvd üzerinden format atıyorum. Usb den atıcaktım ama WinToBootic yazdırırken hata veriyordu. Elimde Dvd olduğu için uğraşmak istemedim. Sırayla işlemler böyle :
1-
2-
3-
Burada OK diyorum.
4-
5-
Alttan Browse yapıyorum. Cd drive yi seçip OK diyorum.
6-
2. Resimden sonra 3. resim gelmemesi lazım. Hardisk bölümleri gözükmesi lazım, Eğer gerçekden direk 3. resim gözküyor ise HDD'nizi görmüyor. Linux ile HDD bölümlerini kontrol edip NTFS olarak bütün bölümlerin olduğuna emin olun.
Evet 2 den sonra direk 3 geliyor. Windows 8 defalarca format attım ama Windows 7 den 8 e yada 8 den 8 e. Mac ten Windows a geçmedim hiç.
- - - Güncellendi - - -
Mac'i silmekten vazgeçtim. Dual Boot için ayırmıştım zaten 2 ye. Direk o disk e kurmak istiyorum ama zaten disk seçenekleri falan gelmiyor. Hdd yi görmüyor galiba. Yardım eden yokmu ?
Mac içinden disk izlencesine gelip seçeneklerden 2. disk bölümünü Ana Önyükleme Kaydı (Master Boot Record) olarak işaretleyin. Sonra biçime gelip MS-DOS (FAT) olarak biçimlendirip Windows 8 kurabilirsiniz.
Master Boot Record gibi bir seçenek yok disk izlencesinde.
- - - Güncellendi - - -
Dual boot tekrar deneyeceğim. Mac kurulumu yapacağım birazdan. Herhalde disk bölerken bir yerde yanlışlık yaptım.
- - - Güncellendi - - -
Tekrar Mac kurdum. Kurarken 2'ye böldüm. Şimdi Windows 8 kuruluma başlıyorum. Windows 8 logosu geliyor. Dili seçiyorum. Sonra System Recorevy yazıyordu galiba fotoğrafını çekemedim. Bu ekran geliyor. En altta Press F8 for startup options ve Enter to try yazıyordu. Enter dedim bekledi biraz sonra yine aynı ekran geldi. F8 e bastım tekrar aynı ekran geldi.
Şimdi mac kullanıyorumya. Tek harddisk im var. 2 ye böldüm. Disk izlencesi üzerinden Windows kuracağım bölümü sil seçeneğinden sadece MS-DOS(Fat) yapabiliyorum. Zaten Technopat Dual boot rehberindede böyle yapıyorlar. Bende neden böyle oldu anlamadım.
- - - Güncellendi - - -
Pardon sadece yazmışım. Yani Mac Os X var baya bi. Birde MS-DOS(FAT) var en sonda Exfat var.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar acil bi durum. Yardım edebilen yokmu hiç ? Normal formata bile geçemiyorum. Yaklaşık 1 ay internetsiz kalacağım. Bari oyun oynayayım. Yarın akşama kadar yapmam lazım. Bi yardım edin lütfen.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar bişey bulan yoksa Mac'te disk birleştirme yapmayı bilen varmı? Win 8 atamassam Windows için ayırdığım yeri birleştirmek istiyorum. Mac'te Windows programları açan programları araştırıp kurmayı deneyeceğim.