Format atarken kapanan sistem yeniden başlıyor

DgknGkdnz

Megapat
Sevgili Technopat Halkı. İlk öncelikle konuda belirttiğim gibi bilgisayar kendini yeniden başlatıyor gibi ekran gidip geliyor. İlk önce benim laptop ekranım kırık bu yüzden bir monitöre vga yoluyla bağlı güzel kullanıyordum bilgisayarı formata ihtiyacı vardı bilgisayarımın bende herhalde bir şey olmaz dedim vga baglı monitörden görüntü gelerek yaparım dedim windows 8 in kendi içerisindeki kurtarma seçeneğiyle format atmak için bilgisayarı yeniden başlatıyordu bilgisayar kapandı tekrar aıldıgında umdugum gibi harici monitöre ekran gelmedi.

Birincil aygıt olmadığı için daha sonrasında neyse dedim laptop bari arkada zaten formatı atıyodur dedim 2 saat filan açık bıraktım arşıya gittim döndüğümde ise hala ekran siyahtı bende internetten baktığım sonularla laptopun ekranını söktüm, kablosunu cıkardım monitörü gene vga ile bagladım bu sefer birincil ekran monitörün oldu ve bıos menüsünü filan açıyordum, fakat bios menüsünü kapattıgımda yada bios menüsünü açmadıgımda monitör simsimyah ekranda kalıyor.

Laptopun ekranını bagladıgımda ise ekran kendini 5 sn ara ile kapıyor acıyor ekran 5 sn arayla gidip geliyor. Ben nasıl bir çözüm ile bu bilgisayarı tekrardan nasıl kullanabilirim yanlış anlamayın bilgisayar çalışıyor ama dedigim gibi sanırsam formatı atmadı o yüzden bilgisayarın ekranı kapanıp açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü bilgisayarınız varsa laptopunuzun hddsini çıkarıp format atıp geri takabilirsiniz. İşletim sistemi silinmiş büyük ihtimalle. Format cdniz varsa format atın baştan.

Son düzenleme:
Masaüstü bilgisayarınız varsa laptopunuzun hddsini çıkarıp format atıp geri takabilirsiniz. İşletim sistemi silinmiş büyük ihtimalle. Format cdniz varsa format atın baştan.
Kardeş DgknGkdnz hesabım 1 gün banlandığı için bu hesaptan cevap vericem. Masaustu bilgisayarım yok ama 2.laptop'um var ona takabilir miyim acaba aynı boyuttalarsa çalışır mı ?

Birde kardeşim harici monitörü vga ile baglayınca o laptopumun baslangıctaki lenovo yaısını görebiliyorum en azından veya bıosuda görebiliyorum yeniden bir usb bellek ile taksam formatı ordan gerekleştirebilir miyim ?

Çift hesap kullanmak cezadır fakat yine de cevaplıyayım. İşine yarayan biri olabilir o yüzden cevaplıyorum. Usb portunu biostan öne taşı yani ilk sıraya koy. Biosuna göre bir tuşa basarak usbden boot et. Formatı normal şekilde gerçekleştir. Sorun olmayacaktır.

Formatlama yaparken usb başlangıç yaptıktan sonra degiştir, yoksa tekrar başlangıç bölümüne geçer. Tabi bios üzerinden başlangıç yaparsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…