Format atarken laptopun şarjda mı olması gerekiyor?

581710

Centipat
Makaleler
2
USB belleğime Linux Mint Xfce ISO dosyasını yazdıracağım ardından klasik format işlemlerini yapacağım. (BIOS ekranından "Boot" menüsüne gelip USB belleğimi 1. sıraya alacağım vesaire vesaire) Bu durumda laptopun şarjdamı kalması gerek yoksa şarjı Full iken yapılması mı gerek?

ISO dosyasını yazdıracağım program: Rufus.

Sarji bitmese yeterli olur onun disinda sıkıntı olmaz.

5 yıldır bataryasız şarjda format atıp, Windows'u da güncelliyorum hiç elektrik gitmedi şansıma.

Öyle bir gereklilik yok tabii şarjı bitmek üzeyse format atmayın yarım kalır tekrardan işlemi başlatmanız gerekir.

Öyle bir gereklilik yok tabii şarjı bitmek üzeyse format atmayın yarım kalır tekrardan işlemi başlatmanız gerekir.
İlk defa format atacağım. Windows'tan Linux'a geçeceğim de. Windows'ta şuan yüklü uygulamlar var. Bunların hepsini silmemmi gerekiyor format atmadan önce?

İlk defa format atacağım. Windows'tan Linux'a geçeceğim de. Windows'ta şu an yüklü uygulamlar var. Bunların hepsini silmemmi gerekiyor format atmadan önce?

İstersen Dual boot yap windowsda durur. İstersen her şeyi formatla sıfırdan Linux kur. Windows uygulamalarıyla birlikde windowsuda siliyor kendisi.

İstersen Dual boot yap windowsda durur. İstersen her şeyi formatla sıfırdan Linux kur. Windows uygulamalarıyla birlikde windowsuda siliyor kendisi.
Anladım tamam. Yok dire Windows'u sildirtip Linux'u kursun o zaman. Sanmıyorum ama beğenmezsem tekrar format atarım. Teşekkürler cevap için.

@Aliyev Son birşey sorabilir miyim? Rufus'taki "Biçimlendirme seçenekleri" , "Disk bölüm düzeni" ve "Hedef sistem" kısımları ile hiç oynamadan "BAŞLAT" a basmam gerekiyor değil mi?

@Aliyev ?

Son düzenleme:

Evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…