Format atarken mavi ekran hatası

Hakanav

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 gb 2400 mhz ddr4
SSD veya HDD modeli
128 gb m2 ssd MZ-NLN1280
Ekran kartı
Gtx1070
Anakart
P65_67rsp
İşlemci
İ7 6700hq
Clevo P670RS laptopum bilgisayarı açtıktan yaklaşık 2 dakika sonra WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasıya mavi ekran veriyordu.
BIOS güncellemesini bulabildiğim son sürümüne güncelledim.
Hala aynı hatayı almaya devam edince formatlamayı denedim. Diski sıfırladıktan sonra temiz bir şekilde kurulum yapayım derken %10 civarında SSD boşken gene hata verdi ve şu anda açılmayan işletim sistemi kuramadğım bir bilgisayarla kaldım.
i5 3317u işlemcili eski bilgisayarımdan söktüğüm HDD ile tekrardan giriş yaptım ama tekrar aynı kodla mavi ekran hatası aldım. Sorunun depolama kaynaklı olmadığını düşünüp arkadaşın bilgisayarından söktüğüm DDR4 2133 MHz RAM ile tekrar M.2 SSD üzerine Windows kurmayı denediğimde aynı hatayı verdi. Kurtarma ekranında CMD açıkken BIOS'da hiçbir sorun yok ama Windows kuramıyorum bilgisayara. Arkadaşın bilgisayardan mdsched.exe ile kendi RAM'imi test ediyorum. Hiçbir şekilde çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatanın kaynaklandığı belirli bir neden olabilir; örneğin, donanım veya bir yazılım sorunu. Bazı durumlarda, bu hatayı almak için gerekli olan bir işlem yapılmadıysa da olabilir; örneğin, bir güncelleme yüklenmediyse veya bir ayar yapılmadıysa.

MemTest86 ile RAM'leri test edin derim. BIOS ayarlarınızı varsayılana alıp deneyin ama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rami arkadaşın pcden test ettim sorunsuz çalıştı onun ramde de aynı hatayı verdi.
Memtest ile tekrar deneyim.
Clevo - Casper BIOS'larını barındıran site
Şu konudaki siteden bios güncel mi ona bakacağım ve bidaha güncelleyeceğim inşallah sorun çözülür.

Link paylaşmak yasaksa kaldırırım.
Şöyle bir konu buldum biraz eski ama benzer sorun yaşayan kişiler varmış.
Yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama bataryam aktif olarak çalışmadığı için deneyemiyorum.

Testi tamamladım hiçbir sorun çıkmadı ssd yi de test edebileceğim bir program varmı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı