Format atarken neye dikkat edilmeli?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selam. Bilgisayarıma bir format atmak istiyorum. Halihazırda takılı 3 diskim var. Birisi bağlı olmayan HDD diskim. Oyunlar vs gibi şeyleri yedeklemek mantıklı mıdır? Kendi kişisel dosyalarımı bir diske kaydedip yapacağım bunu ama kurulu olanları da yedeklemek ne kadar mantıklı? Bir de dosyaların içinde benim olan ama unuttuğum veya sizin kesin şuraya bak burada bir şey unutabilirsin dediğiniz bir konum var mı?

Dosyalarını yerini sen bilebilirsin. Kullanıcı klasörünü iyice gözden geçir. İşletim sistemini kuracağın diski format sırasında tamamen silmelisin. Diğeri iki diske dosyalarını yedekleyebilirsin. Onlara dokunmana gerek yok.

Oyunların boyutu büyükse yedeklemen mantıklı olur. İndirmekle uğraşmazsın.

Selam. Bilgisayarıma bir format atmak istiyorum. Halihazırda takılı 3 diskim var. Birisi bağlı olmayan HDD diskim. Oyunlar vs gibi şeyleri yedeklemek mantıklı mıdır? Kendi kişisel dosyalarımı bir diske kaydedip yapacağım bunu ama kurulu olanları da yedeklemek ne kadar mantıklı? Bir de dosyaların içinde benim olan ama unuttuğum veya sizin kesin şuraya bak burada bir şey unutabilirsin dediğiniz bir konum var mı?
1696774367785.png
Buradan kullanıcını seç ve olduğu gibi kopyala. Masaüstü, belgelerim, videolarım gibi tüm klasörleri almış olursun.

Eki Görüntüle 1971021Buradan kullanıcını seç ve olduğu gibi kopyala. Masaüstü, belgelerim, videolarım gibi tüm klasörleri almış olursun.
hocam asıl şikayetim burası desem? appdata klasöründeki geçici dosyalar toplam 20gb üstü kaplıyordu ilk temizlediğimde. birde sisteme zaman içinde çok ayar yaptım stabilizasyon kaçmaya başladı yavaştan.

Dosyalarını yerini sen bilebilirsin. Kullanıcı klasörünü iyice gözden geçir. İşletim sistemini kuracağın diski format sırasında tamamen silmelisin. Diğeri iki diske dosyalarını yedekleyebilirsin. Onlara dokunmana gerek yok.

Oyunların boyutu büyükse yedeklemen mantıklı olur. İndirmekle uğraşmazsın.

Hocam diğer disklere dokunmamak benim de aklımda ama bu disklerden biri ilk Windows'un kurulu olduğu SSD. Hala boot etmeyi denersem yarım bir Windows kurulu açılmaya çalışıyor içinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı