Format atıldığında lisanslı Windows 10'a ne olur?

449549

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben bilgisayarımı (masaüstü) yaşadığım bir sorun nedeniyle teknik (garanti) servise yollayacağım ve bilgisayarıma format atabilirler. Windows 10 hizmeti alabilmek için daha önceden satın aldığım HP laptopumdaki Windows10 lisans kodu mu ne, tam hatırlamıyorum; onu bir program yardımıyla bulup lisansı Masaüstü bilgisayarımda aktifleştirmiştim. Sistemime format atıldığında Windows'a ne olur? Silinirse tekrar kurabilir miyim? Bu lisanslı Windows10'u kaybetmek ve büyük paralar harcayarak yenisini almak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı program amacı ile lisansınızı tekrar alabilirsiniz. Yanlış anlamadım sanırım.

Windows lisansı büyük ihtimalle anakarta girilmiştir. Format sonrası lisansınız kaybolmaz.

OEM key değil ise?
Windows hangi şartlarda OEM key oluyor bilgim yok. Bilinir bir markadan aldığım 0 Laptopla birlikte geldi. Productkey yardımıyla keyi buldum ve masa üstü sistemimde aktifleştirdim. Laptopla geldiğine göre bildiğim kadarıyla orijinal Windows lisansı oluyor.

OEM key BIOS'a gömülür. Anakart değiştirmediğiniz sürece kalır. Sizinki dijital lisans. Microsoft hesabınıza tanımlanıyor. Yine de o programla tekrar alıp bir yere kaydetmenizde fayda var. Formatlandıktan sonra tekrar kullanırsınız.

Bir de merak ettiğim bir şey var, belki bilginiz vardır. Bu lisans anahtarını 2 bilgisayarda kullanabilmem normal mi? Yoksa bu aldığım anahtar Windows10'un yanında verilmiş yedek bir anahtar mıydı? Sistemi tekrar kurduğumda anahtarı etkinleştir dediğimde karşıma hata çıksın istemiyorum.

Benim bildiğim lisans tek bilgisayarda çalışıyor. 2. bir bilgisayarda aktif ettiğinizde öncekinin lisansı kalkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…