Format atılırken BIOS ekranına geri atıyor

erenkaraa57

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce M.2 SSD'ye Windows 10 formatı atmaya çalıştım ama başaramadım. M.2 SSD format ekranında gözükmedi ben de komut ekranını açıp disk list falan bir ayar yaptım tam hatırlamıyorum yazdığım şeyleri. Şimdi format USB'sini takıp 1. seçeneğe almama rağmen durmadan BIOS ekranına geri atıyor ne yapmam lazım cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Fast Boot'u aktif et BIOS üzerinden. Fast boot tuşu F12 veya F10 falan oluyor genelde. Bu menüden flashı seçtiğinde eğer flash boot edilmiyorsa ison bozuktur. UEFI legacy olayından ötürü de kurulmuyor olabilir. Rufus ile yazdırma işlemine başlamadan önce disk biçimini NTFS olarak, ve UEFI olarak disk bölüm düzenini de GPT olarak ayarladığından emin olduktan sonra tekrar boot etme işlemine geçebilirsin.
Eğer işlemcin Intel ise diski görmüyor olabilir. Bu linkten sürücüyü indirdikten sonra flasha RAR içindeki dosyaları çıkar ve formatta disk seçim ekranında bu sürücüyü göz at kısmından yükle. Disk gelecektir.

Fast Boot'u aktif et BIOS üzerinden. Fast boot tuşu F12 veya F10 falan oluyor genelde. Bu menüden flashı seçtiğinde eğer flash boot edilmiyorsa ison bozuktur. UEFI legacy olayından ötürü de kurulmuyor olabilir. Rufus ile yazdırma işlemine başlamadan önce disk biçimini NTFS olarak, ve UEFI olarak disk bölüm düzenini de GPT olarak ayarladığından emin olduktan sonra tekrar boot etme işlemine geçebilirsin.
Eğer işlemcin Intel ise diski görmüyor olabilir. Bu linkten sürücüyü indirdikten sonra flasha RAR içindeki dosyaları çıkar ve formatta disk seçim ekranında bu sürücüyü göz at kısmından yükle. Disk gelecektir.

Çok çok teşekkür ederim deneyeceğim hepsini Fast boot açıp denediğimde tekrar BIOS'a atıyor muhtemelen o RAR meselesinden ötürü görmüyor onu deneyeceğim şimdi evet işlemcim Intel.

Masaüstü kullanıyorum işlemcim i5 10400f anakartım msi h410m
Sabit diski çıkartın. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girerek fabrika ayarlarına sıfırlayın. BIOS'tan çıkmadan Fast boot ''disabled'' yapın. F12 boot menü var ise enabled yapın ve ayarları kaydedip kapatın. Sabit diski, Kurulum USB sini ve IRST driverinin olduğu USB yi takıp PC yi başlatın.

IRST driveri gerekiyor ve exe olmamalı. zip veya rar olabilir. Zipten çıkartıp bir USB belleğe atın.
Kurulum sırasında disk seçme ekranı gelince alt kısımda sürücü yükle seçeneği var. Tıklayın ve USB bellekten IRST yi seçerek yükleyin. Birden fazla çıkarsa en üstte olanı seçmeniz yeterli.

EK: F12 boot menü var ise ve enabled yaptı iseniz açılışta F12 ye basarak USB bellekten boot edebilirsiniz. F12 boot menü yok ise veya disabled ise BIOS boot sıralamasında USB yi ilk sıraya almanız gerekir.

Yukarıdakileri yapmanıza rağmen USB bellekten boot edemiyor iseniz kurulum USB sini hatalı ayarlarla yazdırmış olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sabit diski çıkartın. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girerek fabrika ayarlarına sıfırlayın. BIOS'tan çıkmadan Fast boot "disabled" yapın. F12 boot menü var ise enabled yapın ve ayarları kaydedip kapatın. Sabit diski, kurulum USB'sini ve ırst driverinin olduğu USB'yi takıp PC'yi başlatın.

Irst driveri gerekiyor ve EXE olmamalı. ZIP veya RAR olabilir. Zipten çıkartıp bir USB belleğe atın.
Kurulum sırasında disk seçme ekranı gelince alt kısımda sürücü yükle seçeneği var. Tıklayın ve USB bellekten ırst yi seçerek yükleyin. Birden fazla çıkarsa en üstte olanı seçmeniz yeterli.

Ek: F12 boot menü var ise ve enabled yaptı iseniz açılışta F12'ye basarak USB bellekten boot edebilirsiniz. F12 boot menü yok ise veya disabled ise BIOS boot sıralamasında USB'yi ilk sıraya almanız gerekir.

Yukarıdakileri yapmanıza rağmen USB bellekten boot edemiyor iseniz kurulum USB'sini hatalı ayarlarla yazdırmış olabilirsiniz.

Kurulum ekranına ulaşamıyorum USB'yi 1. sıraya koymama ragmen o Windows hoş geldiniz kurulumu başlat sayfasına ulaşamıyorum BIOS'ta kaldım sadece.

Sabit diski çıkartın. Hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girerek fabrika ayarlarına sıfırlayın. BIOS'tan çıkmadan Fast boot "disabled" yapın. F12 boot menü var ise enabled yapın ve ayarları kaydedip kapatın. Sabit diski, kurulum USB'sini ve ırst driverinin olduğu USB'yi takıp PC'yi başlatın.

Irst driveri gerekiyor ve EXE olmamalı. ZIP veya RAR olabilir. Zipten çıkartıp bir USB belleğe atın.
Kurulum sırasında disk seçme ekranı gelince alt kısımda sürücü yükle seçeneği var. Tıklayın ve USB bellekten ırst yi seçerek yükleyin. Birden fazla çıkarsa en üstte olanı seçmeniz yeterli.

Ek: F12 boot menü var ise ve enabled yaptı iseniz açılışta F12'ye basarak USB bellekten boot edebilirsiniz. F12 boot menü yok ise veya disabled ise BIOS boot sıralamasında USB'yi ilk sıraya almanız gerekir.

Yukarıdakileri yapmanıza rağmen USB bellekten boot edemiyor iseniz kurulum USB'sini hatalı ayarlarla yazdırmış olabilirsiniz.

Dediklerinizi yaptım fabrika ayarlarına sıfırladım BIOS'u ama hala USB'ye geçiş yapamıyor.

Bu arada F12 boot menüm var orada USB görünüyor enter a basınca tekrar BIOS'a atıyor.

Bu arada F12 boot menüm var orada USB görünüyor enter a basınca tekrar BIOS'a atıyor.

Kurulum ekranına ulaşamıyorum USB'yi 1. sıraya koymama ragmen o Windows hoş geldiniz kurulumu başlat sayfasına ulaşamıyorum BIOS'ta kaldım sadece.

Dediklerinizi yaptım fabrika ayarlarına sıfırladım BIOS'u ama hala USB'ye geçiş yapamıyor.

BIOS ta UEFI seçili olan ayarı UEFI-CSM olarak seçip deneyin.
Legacy yazıyor ise onu da seçip deneyebilirsiniz. Boot ederse/kurulum başlarsa USB kurulum diskini hatalı hazırlamışsınız demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı