Format atılırsa ayırdığım bölümler de silinir mi?

575457

Decapat
Makaleler
1
HDD'nin bir kısmını ayırıp (e) desek oraya da bütün oyunları ve yedekleme dosyalarını atsam HDD'ye format atsam e sürücüsünü silmeden kurtarabilir miyim?

Format esnasında sürücü biçimlendirme kısmına geldiğinizde Ayırdığınız bellek boyutundan, silmemeniz gereken bölümü anlarsınız zaten. Sorun şurada diski tamamen biçimlendirmenizi isteyebilir. O yüzden mutlaka bir harici diske ya da ikinci bir HDD bulup yedeklerinizi oraya atmanız gerekir.

HDD'nin bir kısmını ayırıp (e) desek oraya da bütün oyunları ve yedekleme dosyalarını atsam HDD'ye format atsam e sürücüsünü silmeden kurtarabilir miyim?

E diski silinmemesi istediğiniz bellek silinmesini istediğinizde D olsun diyelim bunların toplam gblerini bir yere kaydet format yerine gelince toplam gblerine bakıp silinmesi istediğiniz belleğin gbsine bakıp seçin formatlayın ve o diski tekrar seçip oraya kurun.

Format esnasında sürücü biçimlendirme kısmına geldiğinizde ayırdığınız bellek boyutundan, silmemeniz gereken bölümü anlarsınız zaten. Sorun şurada diski tamamen biçimlendirmenizi isteyebilir. O yüzden mutlaka bir harici diske ya da ikinci bir HDD bulup yedeklerinizi oraya atmanız gerekir.

O zaman kötü olur ama başka bir depolama cihazı yok acaba telefona mı atsam en fazla 60 GB filan oyunlar, telefonda yeterli hafıza var şu an.

HDD ne zamandan beri bellek oldu onu anlamadım? Bölümdür o. Format esnasında silmezseniz silinmez.

Bellek derken ayırdığı GB miktarını belirtmek istemiştim ama anlamıştır sanırım. Format esnasında birkaç defa başıma geldiğinden biliyorum. Sistem bölümünü sildikten sonra aynı diskte ayrılan diğer bölümü tamamen silmeden formata devam etmemişti. Mecburen diski başka bir bilgisayara takıp verileri kurtarmak zorunda kalmıştım.

O zaman kötü olur ama başka bir depolama cihazı yok acaba telefona mı atsam en fazla 60 GB filan oyunlar, telefonda yeterli hafıza var şu an.
Telefona dosyaları atmakta bir çözüm tabi. İstersen ayırdığın diskin imajını alıp iso dosyası şeklinde telefonuna at. Formattan sonra yine diskini bölümlendir ve bölümlediğin diske imajı geri yükle. Hiçbir veri kaybına uğramamış olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı