Format atılmasına rağmen sistemde trojan kaybolmuyor

chertus

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma mayıs ayında trojan girdi ve girmesi üzerine toplam 5 kere format attım. En son attığım formattan 4-5 gün geçmesine rağmen yine aynı sorunla uğraşıyorum. Bu jeden kaynaklı olabilir ve ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Merhaba, bilgisayarıma mayıs ayında trojan girdi ve girmesi üzerine toplam 5 kere format attım. En son attığım formattan 4-5 gün geçmesine rağmen yine aynı sorunla uğraşıyorum. Bu jeden kaynaklı olabilir ve ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Formatı nasıl attın?

Format attığınız USB disk içerisinde olabilir virüs onun için formattan önce USB diski patition programları ile bir başka PC de biçimlendirin ve yeniden ISO'yu yine o PC de yazdırıp yeniden format atın muhtemel virüs USB disk te.

Format attıktan sonra taktığın başka bir USB vs den bulaşıyor olabilir.

indirdiğin Windows sürümünü resmi yerden indirmeye de özen göstermelisin.
ve tam format atmıyor da olabilirsin

USB’den bulaşıyor olabilir ve iki ayrı disk varsa C ve D diye diğer diski biçimlendirmediğin için oradan tekrar çıkıyor olabilir. Ve yediğin trojanın ismini biliyor musun?

USB'den bulaşıyor olabilir ve iki ayrı disk varsa C ve D diye diğer diski biçimlendirmediğin için oradan tekrar çıkıyor olabilir. Ve yediğin trojanın ismini biliyor musun?

Hocam sadece C diski var zaten, orayı biçimlendir deyip siliyorum. Trojanın ismini bilmiyorum ama bilgisayarı çok kastırıyor, klavye rengini kendi kendine açıyor, masaüstü simgeleriyle oynuyor, ekranda anlık kırmızı parlamalar çıkıyor.

Hocam sadece C diski var zaten, orayı biçimlendir deyip siliyorum. Trojanın ismini bilmiyorum ama bilgisayarı çok kastırıyor, klavye rengini kendi kendine açıyor, masaüstü simgeleriyle oynuyor, ekranda anlık kırmızı parlamalar çıkıyor.

Bilgisayarı formatladıktan sonra driverları kuruyor musun, ve herhangi bir programla virüs taraması yapınca trojanı görüyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı