Format atılmasına rağmen Yandex gitmiyor

kalsse

Centipat
Daha fazla  
Bundan 2 gün önce bilgisayarıma sürekli Yandex kurulmasıyla ilgili bir konu açmıştım. Dün Windows 10 LTSC sürümünü kurdum ve tüm driverları elimle yükledim. Driverları yüklerken özellikle Yandex veya herhangi bir teklif sunuyor mu diye kontrol ettim. Sonrasında ise Windows Update atıp formatı tamamladım. Temiz format atmış olmama rağmen bilgisayar hâlâ Yandex yükleniyor ve ek olarak ise Opera da aynı şekilde yüklenmeye başladı. AdwCleaner ile taratsam da Revo unistaller gibi programlar kullansam da bir türlü silinemedi. Çözüm olarak ise dosyalarını açılamayacak ölçüde silip köşede dursun diye denedim ama bu da çözüm olmadı. Son çare olarak yüklü dursun bilgisayarın bir köşesinde rahat bıraksın dedim ama oyunlarda sürekli kendisini zorla açıyor ve sürekli arama motorumu değiştiriyordu. Ne yapmam gerekiyor?

Tek disk mi kullanıyorsunuz? Formatı Windows'un kurulu olduğu diske atıp (varsa) diğer diskinizi temizlemiyorsanız oradan geliyor olabilir. USB belleklerinizde, yedekli dosyalarınızda virüs olabilir.

Tek disk kullanıyorum hocam ve format attığım flaşımı tamamen sıfırladım. Ekstra olarak ISO hazırlarken Rufus tekrar sıfırladı.

@kalsse driver yükleme yazılımı kullanıyor musunuz? Örneğin: Driver Booster.

Hayır hocam herhangi bir driver yazılımı kullanmıyorum. Driverlarımı anakartımın kendi sitesi gibi yerlerden indiriyorum. Son olarak ise sadece Windows Update yapıyorum.

Sponsorlu programın yanında yüklü gelmiş olabilir. Program ekle kaldırdan silinmiyor mu?

Hocam setupları çok dikkatli inceledim ve böyle bir teklif yoktu. Programı silsem bile ortalama 2 saat sonra kendini tekrar ve tekrar kuruyor. Revo, hibit unistaller gibi programlardan kayıt defterlerine kadar silmeme rağmen tekrar kendini yükleyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı