Format atınca her şey siliniyor mu?

AtaK320

Centipat
Merhaba ben son günlerde bilgisayarıma format atmak istiyorum ama bu format meselesinde bilgisizim, o yüzden size birkaç soru sormak istiyorum.
1) Format atarken Windows silinir mi? Siliniyorsa nasıl geri yükleyebilirim?
2) Format atmanın bir zararı var mı?
3) Format atınca BIOS ve ekran kartı driverları silinir mi?
4) Formatta her şey silinir mi? Demek istediğim her türlü dosya (virüs falan) silinir mi?

2) Sürekli atma, sorun olmaz.
3) BIOS ayarların silinir, ekran kartı sürücülerin silinir. BIOS silinmez.
4) Yedeklemek istediğin şeyleri yedekle. Onun haricinde yedeklemediğin her şey silinir.

1) Formatın amacı Windows'u silmek zaten. Windows sıfırlama yaparsan Windows ve yedeklediklerin harici silinir, formatta Windows silinir. Yeni Windows'u minimum 8 GB bir USB bellek bulup Rufus aracılığıyla Windows 10 ISO dosyasını USB belleğe yazdırman gerekir.

Format atınca BIOS hariç evet her şey silinir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Format atmanın amacı Windows'u silip tekrar yüklemek zaten. Format ekranında sildikten sonra ileri dersen Windows yüklenir.

SSD'nin ömründen yiyebilir, zarar sayılmaz.

BIOS silinmez, silinemez. İşletim sistemi içinden erişilebilecek bir şey değil çünkü. Tüm sürücüler ve Windows'un kendisi silinir.

Evet.

1) Format atarken zaten Windows'u yeniden kuruyorsunuz formatla beraber.
2) Bildiğim bir zararı yok.
3) Driverları yeniden kurmanız gerekir.
4) Her türlü virüs silinmez. Ama tüm dosyalar silinir.

Format atmak demek, işletim sisteminizi tamamen kaldırıp yeniden kurmak demektir. Windows silineceği için Windows'a yüklediğiniz her şey de haliyle silinecektir. Ardından temiz bir şekilde Windows kurulumu yapmanız gerekmektedir. USB, CD, vs yollarla.
2) Format atmanın bilinen bir zararı yoktur. 1 Günde 100 kere atmadığınız takdirde.
3) BIOS format atarken silinmez. BIOS anakartla ilgilidir.
4) Virüsün girebileceği bir işletim sistemini ortadan kaldırıp tekrar yüklediğiniz için virüs de olmayacaktır haliyle.
5) Format attıktan sonra tüm driverlarını tekrardan yüklemeniz gerekir.

Silinir, USB hazırlamanız gerekir.
Fazla yok, ama çok abartmamak gerek.
BIOS silinmez ancak driver gider.
Silinir ama nadiren virüs türleri silinmeyebiliyor.

1) Format atarken zaten Windows'u yeniden kuruyorsunuz formatla beraber.
2) Bildiğim bir zararı yok.
3) Driverları yeniden kurmanız gerekir.
4) Her türlü virüs silinmez. Ama tüm dosyalar silinir.
Konu çok önce açılmış ancak her türlü virüs nasıl silinmiyor merak ediyorum yani tüm her şey silinmiyor mu. Ortaya sadece bomboş ssd ve donanımlar kalıyor. Her şey siliniyor yani virüs nerede kalabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…