Format atmadan flash ile güncelleme yüklemek

Mehmetmutafoglu

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler HP 15AF102NT laptopa sahibim ve bu bilgisayarda ne yaparsam yapayım Windows Update yükleyemiyorum. Kaç kez format attım ama yine de değişen bir şey olmadı. Flasha son güncellemeyi yüklesem format atmadan BIOS'tan kurulum yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler HP 15AF102NT laptopa sahibim ve bu bilgisayarda ne yaparsam yapayım Windows Update yükleyemiyorum. Kaç kez format attım ama yine de değişen bir şey olmadı. Flasha son güncellemeyi yüklesem format atmadan BIOS'tan kurulum yapabilir miyim?

Elinizdeki işletim sistemine ancak, güncellemeler entegre edilerek ISO imajını oluşturursanız eğer, istediğiniz şekilde sistem hazırlanabilir ve kurulabilir şekle getirilebilir. Diğer türlü, usbdisk üzerinden Update yükleme gibi bir yöntem şekli şu ana kadar hiç duymadım ya da rastlamadım. Eğer ki elinizde toplu güncelleme paketi hali hazırda varsa eğer, genellikle cab ve msu uzantılı olurlar. Toplu şekilde yüklemek mümkün bu istisnaayı saymazsak eğer. Toplu yükleme parametreleriyle hızlı şekilde yüklemek mümkün tabii ki varsa eğer toplu Update dosyaları.
Microsoft üzerinde güncelleme sorunlarına ilişkin yardım içeriklerini inceleyerek sonuç elde edebilirsiniz belki. Makaleleri incelemeniz daha yerinde olacaktır. İşin teknik boyutlarını burada anlatmaya kalkarsak durum farklı yere gider zaten, komplike yapılandırmalar içeren bir anlatım olacağından bir konu ve anlatımla ancak, mümkün olabilir bu. Technopat üzerinde anladığım kadarıyla bu gibi anlatımlara pek yer verilmemekte. Farklı mecralarda anlatımlarım ve içeriklerim var. Reklam olmasın diye buraya eklemem doğru olmaz şimdi. Sorununuzun çözülmesi dileklerimle. :)
Microsoft kaynak linki (Windows 10 güncelleme sorununa çözüm makalesi)

Elinizdeki işletim sistemine ancak, güncellemeler entegre edilerek ISO imajını oluşturursanız eğer, istediğiniz şekilde sistem hazırlanabilir ve kurulabilir şekle getirilebilir. Diğer türlü, usbdisk üzerinden Update yükleme gibi bir yöntem şekli şu ana kadar hiç duymadım ya da rastlamadım. Eğer ki elinizde toplu güncelleme paketi hali hazırda varsa eğer, genellikle cab ve msu uzantılı olurlar. Toplu şekilde yüklemek mümkün bu istisnaayı saymazsak eğer. Toplu yükleme parametreleriyle hızlı şekilde yüklemek mümkün tabii ki varsa eğer toplu Update dosyaları.
Microsoft üzerinde güncelleme sorunlarına ilişkin yardım içeriklerini inceleyerek sonuç elde edebilirsiniz belki. Makaleleri incelemeniz daha yerinde olacaktır. İşin teknik boyutlarını burada anlatmaya kalkarsak durum farklı yere gider zaten, komplike yapılandırmalar içeren bir anlatım olacağından bir konu ve anlatımla ancak, mümkün olabilir bu. Technopat üzerinde anladığım kadarıyla bu gibi anlatımlara pek yer verilmemekte. Farklı mecralarda anlatımlarım ve içeriklerim var. Reklam olmasın diye buraya eklemem doğru olmaz şimdi. Sorununuzun çözülmesi dileklerimle. :)
Microsoft kaynak linki (Windows 10 güncelleme sorununa çözüm makalesi)
verdiğiniz linktekilerin hepsini uygulamıştım önceden ne kadar format atsamda durum değişmedi ben bu bilgisayarda windows update yapamıyorum birsürü windows update düzeltme aracı kulllandım ama olmadı windows update çalışsada 100 de kalıyor 1 gün bıraktım laptobu değişen bişey olmadı
format atmak şuan benim için olanaksız normalde İSO dosyası olarak kurucaktım.

Verdiğiniz linktekilerin hepsini uygulamıştım önceden ne kadar format atsamda durum değişmedi ben bu bilgisayarda Windows Update yapamıyorum bir sürü Windows Update düzeltme aracı kulllandım ama olmadı Windows Update çalışsada 100 de kalıyor 1 gün bıraktım laptopu değişen bir şey olmadı.
Format atmak şu an benim için olanaksız normalde ISO dosyası olarak kuracaktım.

Kullandığınız Windows sisteminden kaynaklı olabilir. Bir çok nedene bağlı olarak güncellemeler yapılmıyorda olabilir. Direkt olarak administrator hesabını aktif ederek. Mevcut hesabınızdan değil, administrator yönetici hesabıyla, sistemi açarak bu hesap üzerinden işlemleri sürdürmenizi ayrıca öneririm. Genel olarak kendim Windows üzerinde administrator yönetici hesabıyla kullanırım sistemlerimi. Linux işletim sistemlerinde ise direkt olarak root hesaplarıyla kullanırım. Her ne kadar riskli olsa da işlemleri yapmadaki sorunsalları da, bir o kadar, minimize etmek için gerekli olabilmekte. Yetkilendirmeler ile ilgili olarak güncelleme işlemlerini yapamıyor olmanızda muttemeldir. Bunun için administrator yetkili hesabınızı aktif edin derim Update işlemleri için. Mevcut hesabınız kalır herhangi bir şey olmaz. Alttaki komut satırıyla, başlat çalıştırdan klavye kısayolu Win + r yaparak ilgili kodu girip admin hesabınızı aktif edin oturumu kapatıp ilgili hesaba geçerek işlemlerinizi yapmayı deneyin. Olmuyorsa eğer sisteminizle ilgili farklı sorunlar olabilir. Bunun içinse, Windows kendi onarım işlemlerini deneyerek, yapmak gerekebilir. Bu da çözüm noktasında genellikle işe yarar. Saygılarımla.
Administrator hesabını aktif etme komutu: Net user administrator /active: Yes

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı