Format atmadan trojandan kurtulunabilir mi?

Emre G

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, 1 hafta önce nereden bulaştığını bilmediğim şekilde bilgisayarıma sanırım trojan bulaştı. Bilgisayarımın kullanıcılar klasöründe kendimden başka kullanıcıları da görüyorum. Hesaplarımın şifreleri değişmese bile bazı sosyal medya hesaplarıma ulaşılıp çeşitli virüslü dmler vs. atıldı. Malwarebytes, Bitdefender çeşitli uygulamalar ile tarama yaptım. Format atmadan da içim rahat etmeyecek gibi fakat, yedeklemem gereken klasörler dosyalar var. Bunları yedeklerken virüs taraması mı yapmalıyım? O dosyaları format attıktan sonra bilgisayarıma tekrar aktardığımda temiz olduğunu nasıl anlayabilirim? Dosyaları aktarmadan başka bir bilgisayarda alacağım dosyaları taratarak mı acaba? Formattan ziyade, yedekleyeceğim dosyalardan tekrar virüs vs. bulaşmasından korkuyorum açıkçası. Bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım olacak.

Formattan sonra dosyaları aktarmadan antivirüs programı kurarsanız zaten dosyada virüs varsa aktarmaya izin vermez. Veya aktarmadan önce USB vb. cihazı bilgisayara takınca tarama yapıp üstünde dosyaları da tek tek programa taratabilirsiniz.

Teşekkürler hocam. Önerdiğiniz antivirüs programı var mı peki?

Teşekkürler hocam. Önerdiğiniz antivirüs programı var mı peki?

Ben Kaspersky kullanıyorum. 30 günlük deneme sürümü başlatıp yapabilirsiniz.

Bulut depolama ile yedekleme yapabilirsiniz. Format atın mutlaka. Antivirüs önerisi olarak ücretlilerden Kaspersky, ücretsizlerden de Bitdefender.

Bulut depolama ile yedekleme yapabilirsiniz. Format atın mutlaka. Antivirüs önerisi olarak ücretlilerden Kaspersky, ücretsizlerden de Bitdefender.
Yedekleme yapmak için hard disk almayı düşünüyordum, aslında 1000/1000 internetim bulunuyor. Sadece 1 aylık bulut depolama alarak yapmam mantıklı olur mu sizce hocam? Küçük uploadlar için mega kullanıyordum ama sizden de bulut depolama için bir öneri rica edebilir miyim?

Hesaplarımın şifreleri değişmese bile bazı sosyal medya hesaplarıma ulaşılıp çeşitli virüslü dmler vs. atıldı. Malwarebytes, Bitdefender çeşitli uygulamalar ile tarama yaptım.

Av taraması yaptıktan sonra virüslü DM'ler atılması kesildiyse silinmiştir. İçiniz rahat etsin istiyorsanız Kaspersky ile tam tarama yapın. Üstüne HitmanPro ile cila atın. Zaten virüs mirüs kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…