Format atmadan Windows 10'a geçilebilir mi?

Yol yaptı yol

Hectopat
Şimdi arkadaşlarım ve güzel abilerim benim bilgisayarda bayağı sıkıntı var. Aygıtlarda, kayıt defterlerinde vesaire. Bir abim de zaten temiz kurulum yap, Windows 10'a geç diyordu. Ben de geçmeyi zaten düşünüyordum ama ben şimdi format atmadan nasıl geçebilirim? Çünkü bilgisayarımın içindeki dosyalar ve programların gitmemesi gerekiyor. Dosyalar ve programlar gitmeden Windows 10 internetteki keyler ile temiz kurulum yapabilir miyim? Yani programlar ve bütün dosyalara, belgelere bir şey olmaz değil mi? 10-20 TL gibi bir fiyata satılan Windows 10 Pro key'inden bahsediyorum.

İşletim sistemi ile ilgili herhangi bir modifikasyon yapmadan önce dosyalarınızı yedeklemeniz önerilir, güç kesintisi, sistem çökmeleri gibi durumlar geri dönülmez bir disk ortaya çıkarabilir. Yükseltme durumunda uygulayacağınız seçeneklere göre dosyalarınız bilgisayardan silinmez. Ancak her ihtimale karşı yedeklemeyi ihmal etmeyin.

Önce C bölümünde bulunan (masaüstü, belgelerim, resimlerim, müziklerim, videolarım gibi klasörler de dahil) özel dosyalarınızı ikinci bir bölüme (yoksa ikinci bölüm yapmak lazım) aktarın.

Mevcut işletim sistemi için uygun olan Windows 10 türünü tespit edin. Mesela Windows 7 Professional kullanıyorsanız Windows 10'un da Pro'sunu edinin.
Orjinal Windows 10 ISO dosyasını indirin. DVD Rom varsa en sağlıklı yol olarak bu ISO dosyasını boş bir DVD'ye (düşük hızda, mesela 2,4x hız iyidir) başlangıç diski olarak yazdırın.
Bios'ta Boot menüsünden açılış aygıt sıralamasından DVD Rom'u ilk sıraya getirin ve f10 tuşu ile kaydedin.
DVD Rom'da hazırladığınız başlangıç diski takılı olsun. Bilgisayarınızı yeniden başlatınca Windows 10 kurulum aşamaları gelir. Dil ve klavye seçimini yaptıktan sonra "Windows'u Yükseltme"yi seçip devam edin.

Önce C bölümünde bulunan (masaüstü, belgelerim, resimlerim, müziklerim, videolarım gibi klasörler de dahil) özel dosyalarınızı ikinci bir bölüme (yoksa ikinci bölüm yapmak lazım) aktarın.

Mevcut işletim sistemi için uygun olan Windows 10 türünü tespit edin. Mesela Windows 7 Professional kullanıyorsanız Windows 10'un da Pro'sunu edinin.
Orjinal Windows 10 ISO dosyasını indirin. DVD Rom varsa en sağlıklı yol olarak bu ISO dosyasını boş bir DVD'ye (düşük hızda, mesela 2,4x hız iyidir) başlangıç diski olarak yazdırın.
Bios'ta Boot menüsünden açılış aygıt sıralamasından DVD Rom'u ilk sıraya getirin ve f10 tuşu ile kaydedin.
DVD Rom'da hazırladığınız başlangıç diski takılı olsun. Bilgisayarınızı yeniden başlatınca Windows 10 kurulum aşamaları gelir. Dil ve klavye seçimini yaptıktan sonra "Windows'u Yükseltme"yi seçip devam edin.

Yanlış. DVD/USB'den boot edince yükseltme yapılamaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı