Bilgisayara 2 günde 3. kez yazılım değişikliği yapmak için format attım, arkadaşlarım yok SSD'nin ömrü biter, işlemci performans veremez gibi şeyler söylediler doğru müdür?
Bilgisayara 2 günde 3. kez yazılım değişikliği yapmak için format attım, arkadaşlarım yok SSD'nin ömrü biter, işlemci performans veremez gibi şeyler söylediler doğru müdür?
Hurafe tamamı ile öyle bir şey olsa önce bana olurdu 2 ayda 20 kez silip kurmuşluğum var
SSD şu anlamda sürekli büyük dosya yükleyip silerseniz evet ömür anlamında kısaltır ama hemen bitirmez. Ancak CPU falan performans düşüşü diye bir şey yok. Veya diğer parçalar.
Örnek vermem gerekirse format atmak ile SSD'ye 30 GB oyun yüklemek çok farklı değildir aslında.
Sonuçta her türlü SSD'ye veri yazıyorsun ve bu da ömrünü etkiler ama sandığın gibi aman aman etkilemez. SSD'ler çok dayanıklı ve uzun ömürlüler. Format atmanla dikkate değecek bir ömür kısalması olmayacaktır.
Yanlışım varsa düzeltebilirler.
Dostum ben pcme 60 70 kere format atmış en az 10 tblik oyun indirmiş biriyim ssd sağlığı %97. Kaliteli bir şey alırsan kolay kolay eskimez. Sandığın kadar zararlı bir şey değil kullanalım diye alıyoruz zaten bunları.