Format atmak performans artışı sağlar mı?

SS atabilirsiniz hocam hem ekran kartı hem işlemci için bir de sistem özelliklerini belirtin.

Hocam SS'leri bulamadım fakat eski açtığım bir konuda aldığım değerler.
İşlemci: Multicore score 13450.
Singlecore score 1837.
Ekran kartına da bakacağım.
Sistem özellikleri: Ryzen 5 7600, RX 7700 XT RAM 16 GB 5200MHz.

@Ssansarsalvo hocam tekrardan merhaba ekran kartına 3DMark üzerinden 1 dakikalık test yaptım ve skor 3355 çıktı.

Son düzenleme:
Hocam 3DMark yerine FurMark ile test edebilir misiniz daha iyi olur. Eki Görüntüle 2499447

Şöyle bir sonuç ideal olur.

Önceden yapmıştım hocam 212 FPS idi 2 dakikalık testte. 1 ay bile olmadı. Ve ben sanırım Vulkan'da test etmiştim OpenGL ile de edeyim.

Hocam şaka gibi yahu daha 1 ay önce 212 FPS civarı alıyordum şu an OpenGL 196 FPS'de takılıyor.

Hocam çok büyük bir düşüş değil aslında o fps farkını farketmezsiniz bile, oyunlarda harbiden donduğunu hissediyor musunuz? Çünkü testler normal gibi bir tek işlemci 1k falan altında değer vermiş.

Hocam donma, drop hiç yok FPS tatmin etmiyor sistemime göre nedense, işlemci neden düşük verdi onu hiç anlamadım. Acaba eskiden çok ısıdan dolayı zarar görmüş olabilir mi inşallah olmamıştır da. Bence temizinden bir format atmam mantıklı olabilir sıfırdan kurulum da yapmış olurum ekran kartına vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…