- Makaleler
- 1
Linux kur, Windows'un tersine update ettikçe hızlanıyor. Fragmentation diye bir olay da yok.
Bilgisayara format atmak bilgisayarı rahatlatmak ve hızlandırmaktır. Aynı zamanda bilgisayarın sanal belleğini de rahatlatmaktir.Ama deli gibi bir fark olmayacaktir.Selamlar, sistemimde 240GB Crucial BX500 SSD bulunuyor.
Sorunlu bir model olduğunu biliyorum.
Yaklaşık 7 ay önce almıştık. O zamanlar herhangi bir sorun yoktu lakin son 1 aydır çok yavaş açılıyor. Virüs taraması falan hepsini yaptım ve sildim lakin sorun çözülmedi.
Sisteme format atıp Windows 10 kursam sorun düzelir mi acaba?
Ayrıca sistemde 4 GB RAM bulunuyor.
Günlük kullanım ve Corel Draw için yeterli midir acaba?
UEFI ile Windows 10 kurmayı biliyorum lakin sisteme nasıl format atmam gerektiğini bilmiyorum. Anlatırsanız sevinirim.
Yedekleme yapabileceğin bir yedek disk, USB vb. var mı? Tabii internetin hızlıysa Google Drive vb. yükleyip linki mail adresine de kaydedebilirsin sonrası için. Önemli olan dosyalarının kaybetmemen, varsa Android telefonun hafızasını bile depolama aracı gibi kullanabilirsin diye biliyorum.
Format kısmı basit biliyorsun Technopat videosu da var. Format esnasında kurulum yapmadan önce alabileceğin olası hata için de şunu bırakayım.
![]()
Diskpart ile Disk Silme Rehberi
Diskpart kullanarak bilgisayarınızdaki sabit diskleri komut satırı üzerinden, herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan temizleyebilirsiniz. Çeşitliwww.technopat.net
Windows 10 kurulumu için GPT mi, MBR mi?
Windows 10 kuruyorum, harddiskin GPT ve ya MBR olarak hangisinin olması gerekiyor? CMD kullanarak kurulum ekranında; diskpart > list disk > sel disk 0 > clean > convert MBR ve ya GPT hangisi olması gerekir? (SSD değil)www.technopat.net
Çok teşekkür ederim.
Yüklenmiş olan Corel dosyasini USB'ye atacağım diğer dosyalar zaten Google Drive'da var zaten.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Windows 10 kuracaksan bu linkteki "aracı indirin" kısmından Media creation Tool'u indirdikten sonra USB bellek takıp çalıştırsan da aynı işi görüyor (ISO dosyasını indiriyor USB'ye). Ben genelde böyle yaparım. Sen Rufus ile de yapabilirsin ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Rica ederim. Windows 10 kuracaksan bu linkteki "aracı indirin" kısmından Media creation Tool'u indirdikten sonra USB bellek takıp çalıştırsan da aynı işi görüyor (ISO dosyasını indiriyor USB'ye). Ben genelde böyle yaparım. Sen Rufus ile de yapabilirsin ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.