Format atmak virüsleri temizler mi?

Bazı virüsler kendini sistem uygulamasına çevirebiliyor yani kafana göre bişey kurma.
Nasıl anlayabilirim?

Telefonda silinmeyebilir. Denildiği gibi formattan sonra tekrar bir antivirüs programı ile tarama yapmakta fayda var. Yine virüs tesbit edilirse roomu yeniden yüklemek gerekebilir.
Hiç virüs tespit edilmedi sadece içimden geldi format atmak.

Nasıl anlayabilirim?

Hiç virüs tespit edilmedi sadece içimden geldi format atmak.
Genelde sürekli ekrana reklam falan çıkar durduk yere o tarz bişeyler yaptıklarını biliyorum.
Uygulamalarına gir gözüne değişik isimli gelen bişey varmı diyecem de muhtemelen ayırt edemeyeceksin Xiaomi kullanıyorsan wipe all data yap bişey kalmaz root attığım zaman bile wipe all data yapınca root gidiyordu en son.

Genelde sürekli ekrana reklam falan çıkar durduk yere o tarz bişeyler yaptıklarını biliyorum.
Uygulamalarına gir gözüne değişik isimli gelen bişey varmı diyecem de muhtemelen ayırt edemeyeceksin Xiaomi kullanıyorsan wipe all data yap bişey kalmaz root attığım zaman bile wipe all data yapınca root gidiyordu en son.
Nasıl yapılıyor tam olarak ve hiçbir şey yok gibi gözüküyor.

Nasıl yapılıyor tam olarak ve hiçbir şey yok gibi gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer cihazlarda da Clear data falan bişeyler yazar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer cihazlarda da Clear data falan bişeyler yazar.

Ben fabrika ayarlarına döndüren yaptım ondada cihazı baştan falan kuruyon bişey olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı