Format atmama rağmen kasma sorunu

aslanilker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar daha dün bilgisayara format attım ama Disk'i biçimlendirerek. Sonra Windows 7 Ultimate kurdum fakat kasmalar devam ediyor, acaba sorun neyden olabilir ? CPU %100 oluyo her zaman değil fakat bir program açtığımda hemen 100'lüyo. Ekran kartını vs. her şeyi kurdum, Windows'un güncellemelerini de yaptım fakat sorunum çözülmedi. Önerebileceğiniz program var mı virus ya da onarım programı ? Bende Advanced System Care var ama taratmama rağmen o da sonuç vermedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi Windows 8 Türkçe var elimde fakat ekran kartımla uyum sağlamıyor sanırsam. Oyunlarda kasmalar oluyor ve arşivim yok sürekli güncelleyen crackli driver programım var. Birde windows 8'in lisansı olmadığından dolayı sürekli lisans kodu girme yeri geliyor. Nasıl halledebiliriz onu ? Ekran kartımı sorarsan eğer DxDiag'dan alıntıyı yazayım.
Kod:
---------------
Display Devices
---------------
          Card name: ATI Radeon HD 4300/4500 Series
       Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
          Chip type: ATI display adapter (0x954F)
           DAC type: Internal DAC(400MHz)
         Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_954F&SUBSYS_E990174B&REV_00
     Display Memory: 1274 MB
   Dedicated Memory: 507 MB
      Shared Memory: 767 MB
       Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: aidata
         Monitor Id: AAA03D7
        Native Mode: 1440 x 900(p) (59.887Hz)
        Output Type: HD15

Bu özelliklerde Windows 8'de donma ve kasmalar yaşıyorum Recep abi o yüzden Windows 7'ye dönüş yapmak zorunda kaldım ve lisans olmaması yüzünden :(

Şimdi Windows 8'i tekrardan kuracağım ve birde onu deneyeceğim. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Eğer harddiskinizde Bad Sector varsa değiştirmelisiniz, tabii varsa!. Low-Level-Format da işe yarayabilir.

Arkadaşlar biraz daha açıklayıcı olabilirseniz sevinirim. Bad sector meselesini biraz araştırdım fakat bu Low-Level-Format meselesini tam olarak anlayabilmiş değilim.
Ekleme: Ayrıca Harddisk'in Bad Sector olup olmadığını nereden anlayabilirim. Program ile anlaşılabilirmi ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı