Format attıktan sonra giden Windows 11 keyi nasıl kurtarılır?

Aizenn31

Decapat
Daha fazla  
Windows 11 keyim format attıktan sonra gitti bundan önce de 1 kere format atmıştım onda gelmişti şimdi gelmedi ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 keyim format attıktan sonra gitti bundan önce de 1 kere format atmıştım onda gelmişti şimdi gelmedi ne yapmam lazım?

Daha önce etkinleştirdiysen oto etkinleşir PC.
Key girmene gerek yok zaten.

OEM keylerde öyle oluyor.

Donanım kimliği degişmediği sürece problem olmaz,
Daha önce Microsoft sunucularına tanıtıldıgı için, internete baglanınca oto etkinleştirir.
İster OEM, ister Retail olsun.
Farklı sürüm kurulurulmaz ise vs.

Retail key, Windows hesabına eklenir ise formattan sonra kullanılmaya devam eder diye biliyorum. Donanın kimliği mevzusu ise zaten OEM key oluyor.

Daha önce etkinleştirdiysen oto etkinleşir PC.
Key girmene gerek yok zaten.

Olmadı işte daha önce etkinleştirmiştim bundan önceki formatta kendisi otomatik gelmişti şimdi gelmedi.

Retail key, Windows hesabına eklenir ise formattan sonra kullanılmaya devam eder diye biliyorum. Donanın kimliği mevzusu ise zaten OEM key oluyor.

Her PC (özellikle laptop) veya üretilen PC parcalarının ID no laları vardır.
Üreticiler bunları Microsoft'a bildirir.
Bunları birlestirip PC toplayınca ve Windows yükleyince keye göre, sürüme göre A-H arası 7 rakamlı grup kodları degişir.
Etkinleştirmeyi ya oto olarak yapar, (Microsoft partner veya Microsoft'tan alınmış key ise büyük çogunlukla oto etkinleştirir. Bunların fiyatı oldukça pahalıdır malum)
Problem olursa Microsoft destek ile manuel etkinleştirilir.
Diger keylerle (piyasaya düşmüs bedava veya ucuz keyler oto olarak belki, olmaz ise 1 kere manuel etkinleştirilir. Diger formatlarda PC Microsoft sunuculara tanıtıldıgı için internete baglanınca oto etkinleştirir, Microsoft destek bunlara bakmaz.
Sizden önce fatura ister, partner veya Microsoft tan)
Bir fark etmez ister OEM,
İster Retail olsun.
Microsoft'tan veya partnerden alınan OEM sadece size ait olacagı için anakart a atar.
Baska PC de kullandırmaz.
Retail alırsanız PC degiştirsenizde 1 PC de kullanmak sartıyla destek yardımıyla gerekirse etkinleştirme yapılır.
Piyasada ucuz olan keyler özellikle OEM de insanlar yanılgıya düsüyor,
Bu sadece bana ait vs. diye.
Microsoft bu OEM keyi blacklist yapmadıgı sürece onlarca PC de kullanılabilir.
Aynı OEM ile 6 PC etkinleştirdiğim var,
Aynı Retail ile 15'e yakın var.
(Özellikle Home sürüm keyler cabuk blacklist olmuyor ama Pro sürümler ve Office iş odaklı oldugu için cabuk blacklist olur)
Özellikle takip ettigim 3 Home Retail 2023 Eylül'den beri aktif hala ve bunları isteyene verdiğimde 15 civarında sorun yasamadan etkinleştirdiler.
Kabaca bu sekilde…
Konu sahibinin durumunu tam bilmediğimiz için buradan sadece varsayım yapıyoruz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…