Format attıktan sonra görüntü kalitesizleşti

Beholster

Kilopat
Bilgisayarıma format attıktan sonra monitördeki görüntü formattan önceki halinden çok daha kalitesiz görünüyor. Full HD bir monitörüm olmasına rağmen artık 1080p videolar 720p gibi görünüyor ve pikseller aralarında kıpraşıyorlar. Sanki renk hatası varmış gibi. Sorunun neden kaynaklı olduğunu bulamadığım için yanlış bilgide konu açmış olabilirim üzgünüm. AMD görüntü keskinleştirmeyle bir alakası olduğunu düşündüm fakat kapatınca da bir fark göremedim. Anlatması çok zor fakat karanlık tonlu renklerde daha çok pikseller sayılabiliyor ve yer değiştiriyorlar ama ghosting değil. Sürücülerim güncel kabloda bir sıkıntı olmamalı. 2 gün önce doğru görüntüyle oynuyordum çünkü. Ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Benzer başlıklarda DPI'dan kaynaklı bir ölçeklendirme hatası olduğuna dahil düşüncem vardı çözümü denedim fakat işe yaramadı, sanırım aynı sorun değiller, bir tür renk hatası da olabilir, sanki ekranda olması gerekenden daha az piksel işleniyormuş ve bu da bulanıklığa sebep oluyormuş gibi, anlatabileceğim en iyi şekilde sorunum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma format attıktan sonra monitördeki görüntü formattan önceki halinden çok daha kalitesiz görünüyor. Full HD bir monitörüm olmasına rağmen artık 1080p videolar 720p gibi görünüyor ve pikseller aralarında kıpraşıyorlar. Sanki renk hatası varmış gibi. Sorunun neden kaynaklı olduğunu bulamadığım için yanlış bilgide konu açmış olabilirim üzgünüm. AMD görüntü keskinleştirmeyle bir alakası olduğunu düşündüm fakat kapatınca da bir fark göremedim. Anlatması çok zor fakat karanlık tonlu renklerde daha çok pikseller sayılabiliyor ve yer değiştiriyorlar ama ghosting değil. Sürücülerim güncel kabloda bir sıkıntı olmamalı. 2 gün önce doğru görüntüyle oynuyordum çünkü. Ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Benzer başlıklarda DPI'dan kaynaklı bir ölçeklendirme hatası olduğuna dahil düşüncem vardı çözümü denedim fakat işe yaramadı, sanırım aynı sorun değiller, bir tür renk hatası da olabilir, sanki ekranda olması gerekenden daha az piksel işleniyormuş ve bu da bulanıklığa sebep oluyormuş gibi, anlatabileceğim en iyi şekilde sorunum bu.
Çok uzun tutmuşsunuz yazıyı o yüzden bazı bölümleri kaçırmış olabilirim kusura bakmayın. Formattan sonra sitesinden en güncel ekran kartı sürücüsünü kurdunuz mu? Kurduysanız bir ihtimal kabloda problem olabilir. Eğer o da değilse monitörde problem olma ihtimali var. Televizyona bağlayabilirsiniz ona bakabilmek için.

Bu sorun genelde sürücü güncel olmadığı için monitör düşük çözünürlükte çalışır bundan dolayı da görüntü kötü gelir insana. Ama sürücüyü güncelledim diyorsunuz.
Monitör ayarlarından çözünürlüğü kontrol ettiniz mi? 1080p'de mi şu an?

Çok uzun tutmuşsunuz yazıyı o yüzden bazı bölümleri kaçırmış olabilirim kusura bakmayın. Formattan sonra sitesinden en güncel ekran kartı sürücüsünü kurdunuz mu? Kurduysanız bir ihtimal kabloda problem olabilir. Eğer o da değilse monitörde problem olma ihtimali var. Televizyona bağlayabilirsiniz ona bakabilmek için.

Sorunu anlatabilmek için öyle yaptım çünkü tam olarak ne olduğunu ben de bilmiyorum, kablonun veya monitörün bir anda bozulması saçma geldi çünkü sonuçta sadece format attım kasayı yerinden oynatmadım veya monitörü ama yine de deneyeceğim teşekkürler.

Bu sorun genelde sürücü güncel olmadığı için monitör düşük çözünürlükte çalışır bundan dolayı da görüntü kötü gelir insana. Ama sürücüyü güncelledim diyorsunuz.
Monitör ayarlarından çözünürlüğü kontrol ettiniz mi? 1080P'de mi şu an?

Evet sürücü güncel ve 1080P'de Windows ayarlarından benim dediğim 1600*900 gibi bir çözünürlük değil bu arada 1080p görünümlü fakat 900p gibi bir görüntü yani demek istediğim yanlarından basık yanlış çözünürlük değil sorunum.

Sürücünün içindeki ayarları sıfırlamayı denediniz mi?

O nasıl oluyor tam olarak Radeon Software ise hayır denemedim ama zaten silip kurduğum için bir değişiklik olmaması gerekiyor, başka bir şeyi kastediyorsanız açıklayabilir misiniz onu da deneyeyim.

Sorunu anlatabilmek için öyle yaptım çünkü tam olarak ne olduğunu ben de bilmiyorum, kablonun veya monitörün bir anda bozulması saçma geldi çünkü sonuçta sadece format attım kasayı yerinden oynatmadım veya monitörü ama yine de deneyeceğim teşekkürler.

Evet sürücü güncel ve 1080P'de Windows ayarlarından benim dediğim 1600*900 gibi bir çözünürlük değil bu arada 1080p görünümlü fakat 900p gibi bir görüntü yani demek istediğim yanlarından basık yanlış çözünürlük değil sorunum.

O nasıl oluyor tam olarak Radeon Software ise hayır denemedim ama zaten silip kurduğum için bir değişiklik olmaması gerekiyor, başka bir şeyi kastediyorsanız açıklayabilir misiniz onu da deneyeyim.
Screenshot_1.png

Hocam o zaman 2 ya da daha önceki sürücüleri yükleyin. Bende de son sürücüleri yüklediğimde bazen ekran gidiyordu. Karıncalanma oluyordu veya pikseller tamamen birbirine giriyordu. Yeniden başlat yapana kadar düzelmiyordu. Windows update'den güncelleme yaptığımda 2 önceki sürücüyü yükledi güncelleme diye. Ben de yeni sürücü yüklemedim öyle kaldı ama sorunum da ortadan kalktı. Eskiden bilgisayarı uyandırdığımda ya da Youtube'da video izlerken falan ekran bir garipleşip bilgisayar kilitleniyordu. Şu an yaşamıyorum o sorunları. Ek olarak görüntü yükledim. Oradan bakabilirsin. Belki benzer sorundur.

Dosya Ekleri

• Klavye Mouse Set Fiyatları - RGB, Kablosuz Modelleri _ incehesap - Google Chrome 27.02.2022 15...png
    Klavye Mouse Set Fiyatları - RGB, Kablosuz Modelleri _ incehesap - Google Chrome 27.02.2022 15...png
    238,7 KB · Görüntüleme: 154

Teşekkürler bunu yapacağım.

Hocam o zaman 2 ya da daha önceki sürücüleri yükleyin. Bende de son sürücüleri yüklediğimde bazen ekran gidiyordu. Karıncalanma oluyordu veya pikseller tamamen birbirine giriyordu. Yeniden başlat yapana kadar düzelmiyordu. Windows Update'den güncelleme yaptığımda 2 önceki sürücüyü yükledi güncelleme diye. Ben de yeni sürücü yüklemedim öyle kaldı ama sorunum da ortadan kalktı. Eskiden bilgisayarı uyandırdığımda ya da YouTube'da video izlerken falan ekran bir garipleşip bilgisayar kilitleniyordu. Şu an yaşamıyorum o sorunları. Ek olarak görüntü yükledim. Oradan bakabilirsin. Belki benzer sorundur.

Benim yaşadığım sorun sizinki gibi bu denli fark edilir değil, bu çok sıkıntılıymış, haklısınız.
Benimki daha çok kenar yumuşatmada hata gibi ama tüm ekranda çok tuhaf gerçekten. Önceki versiyonu da yüklemeyi deneyebilirim teşekkürler.
-------------------------------------------------------------------------------------
Şu an yeni fark ettim oyunlarda merdiven gibi çizgilerin fazla yan yana olduğu yerler de kıpır kıpır hareket ediyor ben hareket etmesem de.

Bu dediğinizi yaptıktan sonra cihazınıza birden fazla DPI bağlı bir ayarı açın dedi fakat mesaj geçmişine bile düşemeden yok oldu neyi açmam gerekiyordu. Sanırım VSR yazıyordu ama VSR daha düşük çözünürlükte yüksek çözünürlük 2K falan için açmam gereken bir şey değil mi benim monitörüm zaten Full HD.

Dosya Ekleri

• 1649069236645.png
    1649069236645.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı