"Windows 11 kurduğumda masasüstünden baktığım zaman depolama alanında 476 GB boş yazıyordu."
Hocam bu olamaz, bir yanlışınız var.
Diskinizin büyüklüğü zaten 476 GB, üzerine Windows kurdunuz, o nereye gitti? 476 GB disk, Windows kurduktan sonra tabii ki azalacak, 476 GB boş alan kalamaz ki? Üzerine başka bir şey kurmamış olmanız bir şeyi değiştirmez, Windows zaten kendi dosyaları, swap dosyası vb ile en az 20-30 GB civarı. Yani formatladıktan sonra sadece Windows yükleyerek boş alanın 440-450 GB arasında görmeniz lazım, son derece normal.
O var olduğunu hatırlayamadığınız alanlar zaten toplamda 0,7 GB yer kaplıyor. Sizin gönderdiğiniz fotoğrafa bir takım notlar yazmıştım, onlara baktınız mı? Bu
fazladan dediğiniz bölümlerin kapladığı alan 1 GB bile değil, 30-40 GB ile hiç alakası yok.
Eki Görüntüle 2409801
Yani bir sıkıntınız yok, her şey olması gerektiği gibi. 476,9 GB toplam fiziksel büyüklüğü olan diskinizin Windows sadece 0,7 GB kısmına sistem ve kurtarma bölümlerini kurmuş. Geri kalan 476,2 GB'ı da C: Diski olarak biçimlendirmiş. Kısaca yuvarlak hesap diskinizin fiziksel boyutu 476 GB, C: Diskiniz (sistem ve kurtarma bölümleri dışında kalan) gene 476 GB. Kaybettiğiniz alan virgülden sonra geliyor.
Size ilk mesajımda da kendi "ayrılmış" alanlarımı zaten göndermiştim, 1 GB bile değil. Sizinki de değil. Sizin baktığınız "sistem ve ayrılmış" bunlar değil.
Son fotoğrafınızda "sistem ve ayrılmış" dediği kalem window'sun swap dosyası ve kendisinin C:\ diskinde kapladığı alan (C:\windows klasörü ve diğerleri). Ve burasının 30GB+ olması da son derece doğal. TreeSize free programını indirip C: Diskinizde neyin ne kadar yer kapladığını ayrıntılı olarak görebilirsiniz (Windows klasörü ve swap dosyalarını açık mavi ile işaretledim, 30+ GB):
Eki Görüntüle 2409819