Bilgisayarınıza format attıktan sonra performans ve kullanım odaklı yaptığınız önemli şeyler neler ve faydası oluyor mu? Ben formattan sonra ilk iş olarak driverları ve antivirüs programı kuruyorum, sonra gereksiz hizmetleri kapatıyorum.
Uzun zamandır format atmak yerine bilgisayarımın temiz halinin yedeğini alıyorum ve istemediğim bir durum olduğu zaman hemen yedeğimi yüklüyorum. Gerçekten o format sıkıntısından, neyi yüklemeyi unuttum acaba ? sorusundan kurtarıyor. Şiddetle tavsiye ederim.
Sürücüler sitelerinden bulunup indirilir. (Tabi güncel bir bilgisayarda bu böyle. 2010 yılından kalma parçalarda pegatron marka anakarta sürücü filan aramıyorum. Zaten sitesi bile yok. Direk Windows update.)
Origin için C++ 2010, 2012, 2013, 2015, 2019 Yüklemesi. Hem 32 bit. Hem 64 bit. Yoksa kurulum başlamıyor.
Steam, Origin, Uplay, Epic games.
K lite codec pack mega.
Everything (Dosya arama programı Windows'un ki berbat olduğu için bunu kullanıyorum. Çok memnunum.)
Lightshot. (Ekran görüntüsü alma programı. Tam ekran görüntüsü almayacağın zaman bir kısmı seçip daha sonra basılı tutmak zorunda kalmadan. (Alıntı ve taslak aracında ki gibi.) Rahatça fare ile ayarlayıp ekran görüntüsü alabiliyorsun. Çok memnunum.)
Google chrome.
Opera.
WinRAR
U torrent.
Bandicam. (AMD ve Windows'un kendi programlarını kullanmaya donanım yetersiz. O yüzden artık bandicam kuruyorum.)
İnternet download mananger.
Exel, World.
Windows'un içerisinde ki mail uygulamasına giriş.
3-4-5'in arasında bir yerlerde Windows update. Bazen 1 ve 2'nin yeri değişebiliyor.
Ben hizmet filan kapatmıyorum. Benim her format sonrası rütinim.