Format attırdım ancak korsan yazılım silinmedi

focus_57

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Ben bilgisayarımı kmsauto ile cracklemiştim ancak format attım. PC biraz önce geldi. Malwarebyts ile tarama yaptığımda aşağıdaki gibi bir şey buldu. Tamamen silmiş mi kmsauto emin olamadım. Ve normalde ürün anahtarı girmediğimizde altta Windows‘u etkinleştirin gibisinden bir şey yazıyor benim bildiğim. Ama şu an bende öyle bir şey yok. Bir süre sonra mı ortaya çıkacak acaba?

Dosya Ekleri

• 8BF03EB2-1F1A-419B-86BA-A1552D4C2838.jpeg
    8BF03EB2-1F1A-419B-86BA-A1552D4C2838.jpeg
    630,2 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar basit bir işlemi, halen bilgisayarcı diye gezinen yerlere niye yaptırıyor sunuz?
Arkadaş tekrar aynı yazılım ile etkinleştirmiş. Kendiniz temiz kurulum yapın.
Ayrıca temiz kurulumun kaldıramadığı zararlı yazılımlar var. Kaspersky IS ile tam tarama yapın.

Windows SSD'ye kurulu olduğunda KMSPico tarzı yazılımlar o diskte olur. Önceden HDD'de miydi Windows? Dediğim gibi ya temiz kurulum yapılmadı ya da tekrardan onun gibi abuk subuk yazılımlarla etkinleştirildi.

Sene 2020 ve temiz kurulum yapmak gerçekten çok kolay. Yukarıda atılan linklerden yardım alarak kendiniz kurmanızı öneririm. Hiç bilginiz olmasa da yapabileceğinizi düşünüyorum. Sorun yaşadığınızda konu açarsanız hızlı bir şekilde yardımcı olunur.

Format attırırsan olacağı bu. Kendi sırtını kendin kaşımadığın sürece daha çok böyle düşünürsün neden virüslerle boğuşuyorum diye. Hayır zor bir şey değil ve 50.000 tane rehber yaptık. Kullan şu kireç önleyiciyi ya!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı