Çözüldü Format ekranında diskler görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Magwyen

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
System Administrator
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO 1TB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX™ 2070
Anakart
ASUS TUF Z370-PLUS GAMING
İşlemci
Intel® Core™ i7-8700K
Format ekranına geldiğimde bir türlü disklerimi göremedim CMD'i açıp diskpart olarak listeyebiliriyorum diskler var orada duruyorlar fakat boş geliyor bana. Şu an Fedora Linux kullanıyorum geri Windows geçmek istiyorum fakat yapamadım. Anakart ayarlarıma baktığımda VMD gibi bir özellik göremedim. Intel Rapid Storage Technology driver ZIP'li halini bulup USB atıp denedim olmadı. Format USB Ventoy'lu bu bir sıkıntı oluşturur mu bilmiyorum.

Anakart: ASUS TUF Z370-Plus Gaming.
CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: NVIDIA GeForce rtx™ 2070.
SSD: Samsung 970 EVO 1TB.
SSD Samsung 960 EVO 250 GB.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-02-10 at 11.48.41.jpeg
    218,9 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

VMD sürücüsü o sistem için gerekli değil, USB'yi Linux sistemde hazırladıysanız bu yüzden görünmeyebiliyor, Windows bir sistemde hazırlayın.

VMD sürücüsü o sistem için gerekli değil, USB'yi Linux sistemde hazırladıysanız bu yüzden görünmeyebiliyor, Windows bir sistemde hazırlayın.

Çözüm
usb de ventoy var sadece iso dosyasını içine sürüklüyorum. Bu fark yaratır mı ?

USB de Ventoy var sadece ISO dosyasını içine sürüklüyorum. Bu fark yaratır mı?

Ventoy ile denemedim, ama Rufus ile Windows harici bir işletim sistemimde hazırlandığında diskler görünmüyor, bir de ISO bozuk olduğunda bu sorun yaşanabiliyor, disklerde önemli bilgi yoksa diskpart ile silip bir denenebilir.

onuda denedim şuan aynı sorun laptopda var bilgisayar hiç açılmıyor. Rufus olayı mantıklı gelmeye başladı. Çünkü ubuntu fedora vb. linux dağıtımlar diskleri görüyor fakat windows 10 11 yok.

Rapid Storage Technology Driver olayı benim için geçerli mi durum mu ? Önceden böyle bir şey hiç yapmamıştım

Hayır sizin için geçerli değil.

Windows bir cihazda Rufus ile USB hazırlarsanız sorun büyük ihtimal çözülür.
Yemin ederim bu VMD ve RST olayı o kadar çok önüme çıktıkı 2 gündür bunla uğraşıyorum indirmediğim rar dosyası kalmadı.
Bir arkadaşımdan rica edip rufus ile usb yapmasını isteceğim, Ondan ayrı biosda yapmam gereken bir ayar var mı ? Tavsiye ettiğin

cevap verdiğin ve vakit ayırdığın için teşekkürler

Rica ederim, VMD sürücü durumu 11. Nesilde başlıyor.

UEFI bir kurulum yapılacaksa, USB hazırlanırken GPT'yi seçin, onun dışında bir ayara gerek yok, boot edip kurarsınız.

Teşekkürler oldu şuan windows 10 yüklemdim kaç gündür boşuna kürek çekmişim çok saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…