Format ekranında SSD 0 MB olarak gözüküyor

Duran Emmi

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
HP 240GB
Merhaba. Öncelikle evdeki fazla laptopta 4-5 ay önce hızlanması için hardiskten SSD'ye kurulum yapmıştım. Şimdi laptop için daha hafif sürüm olan Windows 10 LTSC kurmak istiyorum fakat format ekranında SSD sanki bozulmuş gibi boş gösteriyor. Not: Biçimlendirme olmuyor, SSD sağlığı geçen ay 98'di bozulmuş olmamalı.

Aynı sorun bende de vardı bir bilgisayarcı gittim bu tür diskleri bir makinede yenileyip sıfır diye satıyorlarmış 2 ay kalmadan hemen bozuluyormuş.

Umarım durum farklıdır.

Hocam laptopu söktüm SSDyi kendi kasama taktım göstermedi demek fazla kullanılmamasına rağmen bozulmuş alalı 6 ay olmuştu sizce bu kadar çabuk bozulması normalmidir?

Hocam laptopu söktüm SSDyi kendi kasama taktım göstermedi demek fazla kullanılmamasına rağmen bozulmuş alalı 6 ay olmuştu sizce bu kadar çabuk bozulması normalmidir?
Elbette normal değil, İçinde elzem şeyler yok ise farklı önerilerde bulunacağım. Varmı elzem şeyler?

Elbette normal değil, İçinde elzem şeyler yok ise farklı önerilerde bulunacağım. Varmı elzem şeyler?
İçinde önemli bir dosya yoktu olanlarınıda flasha yedeklemiştik zaten laptopta ısınma sorunu vardı temizledim ondan sonra biraz daha performansı artmıştı. Birde laptopu satmayı düşünüyorum fakat ssd öneriniz varmı 120 gb da olur uygun fiyatlı.

SSD de giderilebilir bir hata var ise aşağıdaki şekilde giderebilirsin.

1-) Hddguru yu şu linkten indir. Kurulmadan çalışan versiyonun linkini ekliyorum.
https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.40.exe
Çalıştırdıktan sonra ssd'yi seç ama BİÇİMLENDİRME.
Perform quick wipe yazan çentiksiz bir yer var. Çentiği işaretle ve next next.. 1 saniyede bitmesi lazım. Sonra çıkış yap.

2-) Sonra windowsundan disk yönetimine gir ve .....partitionun üzerine değil en baştaki disk.. yazan yere tıklayıp sürücü harfi ata sonra da MBR olarak .. tekrar biçimlendirebilmen lazım. Bunların sonucunda sorunun çözülmesi lazım.

Hocam bozuk olan disk görünmüyor zaten görünseydi format ekranında çıkardı diye düşünüyorum sağlığı az bile olsa. Usb çeviriciyle taktım fakat satayla taksam değişceğini sanmıyorum.

Hocam bozuk olan disk görünmüyor zaten görünseydi format ekranında çıkardı diye düşünüyorum sağlığı az bile olsa. Usb çeviriciyle taktım fakat satayla taksam değişceğini sanmıyorum.
Bilgisayarında görünmese bile yukarıdaki program görebilir. Bence denemelisin. Program herkesin bildiği güvenli bir program. Küçük. Exe uzantılı iniyor ama kurulması gerekmiyor. Tıkladığında direk çalışıyor.

Bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa ve eğer siz bir darbe ile bozmamışsanız, günahını almayayım ama satın aldığın yer sahtekar olabilir

Bilgisayarında görünmese bile yukarıdaki program görebilir. Bence denemelisin.
Zaten programla denedim oda kasamdaki 2 diski gösteriyor mesela usbdeki sağlam diski takınca gösteriyor fakat bozuk olanı takınca çıkmıyor. Aldığım satıcıya yazdım bakalım değişim yapabiliceklermi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…