Format esnasında disk problemi oluşuyor

Senpaii

Decapat
Daha fazla  
Çok kısa özet geçeyim. Virüs soktum ve ESET sonuçlarından sonra dahi garantiye almak istediğimden dolayı bilgisayarı formatlamaya çalıştım. Windows içerisinden sürekli aynı pencereye atarak iptal etti ve bende Rufus ile yapmaya çalıştım. Windows 10 başarısız olduğundan Windows 11 kurmaya başladım. Disk ekranına kadar her şey normal fakat burada bir türlü olayı çözemedim, diskpart ile biçimlendirme, tür değiştirme, parça bölme ve deneme yaptım ama hepsinde işin ucu "bu bölüm yükleme için seçiliyor, bir hata oluştu. Farklı bir bölüm seçin veya seçimleri yenileyin" hatasına çıkıyor. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum çünkü tek diskim olan 500GB SSD temizlendiği için PC bootlanamıyor yani sadece bu menüde kaldım. Elimde başka PC yok ama bulabilme ihtimalim yüksek, ne yapabilirim?

İşin zor başka PC de diski biçimlendirmen gerek. Ya da anroid telefona bağla biçimlenir. Diskte problem var gibi senin. Windows'u flaşha kur. Ya da tablet telden diski bir biçimlendir.

Gelişmiş sekmesinde diski sil de kurulumda. Diski formatla. Yapmıyorsa disk de kesin bir arza var.

İşin zor başka PC de diski biçimlendirmen gerek. Ya da anroid telefona bağla biçimlenir. Diskte problem var gibi senin. Windows'u flaşha kur. Ya da tablet telden diski bir biçimlendir.

Gelişmiş sekmesinde diski sil de kurulumda. Diski formatla. Yapmıyorsa disk de kesin bir arza var.
Biraz daha açık ve detaylı anlatabilir misiniz? Ne yapmam gerektiğini gerçekten anlayamadım?

Windows kurulum ekranı geliyor ya. Girdin key kısmını geçtin. 2tane kurulum seçeneği geldiye. 2. seçenekete gelişmiş ya da özel yazan kısım var. Onu seç. Oraya girince disk yönetimi geliyor. Diski sil de.

SSD ya da başka bir cihazda SSD format at disk biçimlendir. Windows'un formatlayamadığı diski Linux'ya da anroid biçimlendiriyor. Disk de büyük bir sorun yoksa.

2 yöntem yazdım

Windows kurulum ekranı geliyor ya. Girdin key kısmını geçtin. 2tane kurulum seçeneği geldiye. 2. seçenekete gelişmiş ya da özel yazan kısım var. Onu seç. Oraya girince disk yönetimi geliyor. Diski sil de.

SSD ya da başka bir cihazda SSD format at disk biçimlendir. Windows'un formatlayamadığı diski Linux'ya da anroid biçimlendiriyor. Disk de büyük bir sorun yoksa.

2 yöntem yazdım.

Kurulum ekranında 2 seçenek bende yok, nasıl olduğunu biliyorum. Ama SSD format nasıl yapılıyor bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

11 adım

10 adımı taıkla.
Yalnızca Windows'u yükle gelişmiş.

11 adımdaki sil tıkla.

11 adım.

10 adımı taıkla.
Yalnızca Windows'u yükle gelişmiş.

Benim kurulum erkanım Windows 11 ve bundan farklı. Az sonra yeni bir Windows 10 kurulum dosyası yapacağım teşekkürler yardımınız için.

Benim kurulum erkanım Windows 11 ve bundan farklı. Az sonra yeni bir Windows 10 kurulum dosyası yapacağım teşekkürler yardımınız için.

Nasıl farklı hepsinde benzer Windows 11 de aynı. Hatta XP'den dahil. Bütün Windows'lar aynıdır.

8 adım kurulum ekranı zaten. Hepsinde aynıdır. Evrensel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı