Format esnasında disk problemi oluşuyor

Senpaii

Decapat
Daha fazla  
Çok kısa özet geçeyim. Virüs soktum ve ESET sonuçlarından sonra dahi garantiye almak istediğimden dolayı bilgisayarı formatlamaya çalıştım. Windows içerisinden sürekli aynı pencereye atarak iptal etti ve bende Rufus ile yapmaya çalıştım. Windows 10 başarısız olduğundan Windows 11 kurmaya başladım. Disk ekranına kadar her şey normal fakat burada bir türlü olayı çözemedim, diskpart ile biçimlendirme, tür değiştirme, parça bölme ve deneme yaptım ama hepsinde işin ucu "bu bölüm yükleme için seçiliyor, bir hata oluştu. Farklı bir bölüm seçin veya seçimleri yenileyin" hatasına çıkıyor. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum çünkü tek diskim olan 500GB SSD temizlendiği için PC bootlanamıyor yani sadece bu menüde kaldım. Elimde başka PC yok ama bulabilme ihtimalim yüksek, ne yapabilirim?

Nasıl farklı hepsinde benzer Windows 11 de aynı. Hatta XP'den dahil. Bütün Windows'lar aynıdır.

8 adım kurulum ekranı zaten. Hepsinde aynıdır. Evrensel.

Bendeki kurulum ekranı o soruyu sormadan direk disk kısmına attı, belki de tek sorun kurulum USB sindedir yenisini yapınca anlayacağız birlikte.

ASUS X99-A anakarta Samsung 990 Pro 2 TB taktım.

Windows 11 kurulum ekranında "bu bölüm yükleme için seçiliyor, bir hata oluştu. Farklı bir bölüm seçin veya seçimleri yenileyin" hatası verdi. M.2 SSD'yi o ekranda iki parçaya böldüm ve sonra tekrar tek parça yaptım. Diske tıkladım ve Windows 11 kurulmaya başladı. Niye sorun düzeldi hiçbir fikrim yok fakat belki sizin işinize yarayabilir.

GParted AOMEI farklı formatlama. Araci kullan
Veya Shift+ F10 yap ( modelden modele değişebilir disk part aracını çalıştır terminale diskpart.
List disk.
Select disk X (X yerine hatalı disk numarasını yaz)
Clean de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı