Format ile Valorant FPS düşmesi sorunu çözülür mü?

İşletim sistemi
Windows 11

grancoupe

Decapat
Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast KF436C17BB/8 8GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL17
SSD veya HDD modeli
James Donkey 1 TB SSD
Ekran kartı
XFX Speedster SWFT 309 AMD Radeon RX 6700 XT Core
Anakart
Asus Prime A520M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.50 GHz
Ryzen Master üzerinden Curve Optimizer ayarları yaptım ama olmadı sonra iptal ettim. BIOS falan sıfırladım bazı sıkıntılar oldu. Şu an her şey normal gözüküyor ve Curve Optimizer kapalı. V-Sync falan açık değil. Bu söylediklerimi yapmadan önce bir şey yoktu. Bunlardan sonra Valorant oynarken 400-500 FPS görürken 400'ü görmemeye başladım ve çok sık 200 FPS görüyorum. Ajanlar yeteneklerini çok atınca veya bazen durduk yere 350'lerden aniden 190-200 FPS'e düşüp drop yiyorum. Format atarsam düzelir mi?

Not.
Sistem 1 aylıktır ve crack olan hiçbir şey yüklenmemiştir. Windows Defender da sorunsuz bir şekilde açık ve bilgisayarda virüs bulunmuyor.
İşlemciye DeepCool AG400 soğutucusu takılıdır. Valorant oynarken ekran kartı ve işlemci 60-63 dereceyi geçmemektedir.
İşlemci 4.4 GHz olarak çalışmaktadır, Turbo modu açıktır.
Güç seçeneği yüksek performans olarak ayarlıdır.
Oyun ayarları yüksek, orta, düşük fark etmeksizin yukarıda söylediğim FPS sorunu olmaktadır.
Valorant oynarken ekran kartı %90 ve üstü seviyelerde, işlemci ise %45 seviyelerinde kullanılmaktadır.
Yukarıda yazdığım Ryzen Master ayarlarından önce de Windows 11 kullanıyordum ve sorun yoktu, yani Windows 10'a dönün gibi öneriler vermeyiniz.

Not olarak yazdıklarım yukarıda söylediğim Ryzen Master ayarlarını yapmadan önce de böyleydi ve drop sorunu yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı