Sorum çok basit, sistemi Windows 10 Retail key ile lisanladım ancak, formatsız 11'e yükselttim, şimdi format atmak istersem Windows 10'u mu kurmalıyım yoksa 11'i mi ve Retail olduğu için keyi her formatta girmek zorunda mıyım?
Sorum çok basit, sistemi Windows 10 Retail key ile lisanladım ancak, formatsız 11'e yükselttim, şimdi format atmak istersem Windows 10'u mu kurmalıyım yoksa 11'i mi ve Retail olduğu için keyi her formatta girmek zorunda mıyım?
Ben okul lisansı kullanıyorum 6 senedir. Her format attığımda ya okul ağına kablo ile bağlanmak ya da VPN ile okul ağına bağlanmak gerekiyor. Bugüne kadar Vista, 7 ve 10 kurdum her seferinde okul ağına bağlanmam gerekti. Senin lisansın da böyleyse lisanslaman gerekir format sonrası ama sende key varsa sıkıntı olmaz.
Sıfırlamak, aynı NT'nin başka bir sürümüne yükseltmek ya da format atmak Windows etkinleştirmesine zarar vermez fakat donanım değişikliği sonrası Windows etkinleştirmesini kontrol etmeniz gerekir.